$80 млрд до 2030 року: веганська їжа стає рутинним перекусом, ринок подвоюється

Світовий ринок веганських закусок до 2030 року сягне $80 млрд. Такими прогнозами ділиться аналітична компанія Grand View Research.

Зараз ця категорія оцінюється в $44,02 млрд.  

З 2022 р. до 2030 р. сегмент веганських закусок зростатиме на 6,9% щороку

Основними факторами стимулювання попиту є розуміння споживачами  користі для здоров’я такої їжі, а також розвиток онлайн-продажів.

Веганську їжу сприймають як рутинний перекус, який покращує здоров’я кишечника, підтримуючи імунну систему та зменшуючи запалення. 

З іншого боку, аналітики попереджають, що стимуючим фактором для сегменту стане доступність різноманітних замінників веганських закусок.

Великі країни, такі як США, Великобританія, Австралія, Канада та Індія, роблять значний внесок у розвиток галузі завдяки зростанню веганства.

Згідно з опитуванням Vegetarian Resource Group у 2020 році, приблизно 3% респондентів були веганами в США. Прогнозується, що зростаюча тенденція до веганства серед знаменитостей, як то актор Хоакін Фенікс (фільм “Джокер”), і спортсменів у всьому світі надасть широкі можливості для розширення ринку.

У Великобританії, згідно з опитуванням, проведеним Vegan Society спільно з журналом Vegan Life, кількість веганів зросла приблизно на 360%.

У Канаді спільнота веганів розширилась на 250% і досягла приблизно 850 тис. Відповідно до звіту за 2020 рік, Австралія посідає друге місце після Великої Британії за споживанням рослинних страв.

До тренду приєднуються великі інтернаціональні корпорації та ентузіасти. IKEA створила чорну ікру з водоростей. Nestle нещодавно підтримала розробника веганських бургерів Nomoo. Колишні керівники мережі Lidl розробили веганські яйця

Джерело

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Міжнародна компанія виготовлятиме в Україні унікальне вино з власним генетичним кодом

Виготовляти крафтове вино в Одеській області буде українська Big Wines, що входить до глобальної групи Vinos de La Luz.Філософія...

Грандіозний рік для рослинної риби та стейків: що інноваційного їстимуть споживачі у 2022 році

набагато більше аналогів цільно нарізаного м’яса вийде на ринок уже в 2022 році Натяк на це з’явився ще на галузевій...

Харчбук — американці запустили соцмережу для «харчових» особистостей, яких відбирає комп’ютер

Ідея створити платформу вийшла з того, що багато людей живуть з обмеженнями в харчуванні або мають певні харчові вподобання.  Щоб...

Стартап отримав 3 млн євро на створення грудного молока з клітин молочних залоз

Спочатку Nūmi планує подати заявку на дозвіл регулювальних органів у США, а потім у Європі та Азії.Компанія виробляє культивоване...

Дві третини м’яса та молока до 2050 року замінять альтернативні продукти — дослідження

Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного центру Green Alliance, альтернативна білкова промисловість може стати ключем до...

Найбільша інвестиція в альтернативне м’ясо — $0,4 млрд отримали стейки з грибів

Загальна сума інвестицій у стартап з моменту заснування сім років тому складає $365 млн “Ми використаємо фінансування для різноманітних цілей,...

Може вас зацікавити

Стартап з виробництва яєчних чіпсів знайшов інвестора-мільярдера

Інвестор уже розпочав співпрацю з засновниками стартапу Ніком Гамбургером...

Шведи додали у веганське м’ясо перший у світі жир на основі грибів

Вперше в галузі рослинного м’яса компанія запустила унікальний інгредієнт,...

Вибір редактора
В продовження теми