Сінгапур досі лишається першою і єдиною країною, яка схвалила продаж клітинного м’яса. Нову епоху в історії їжі відкрив каліфорнійський стартап Eat Just, розпочавши продаж та доставку лабораторної курятини у 2020 році.
Зараз сінгапурська Shiok працює над тим, щоб пришвидшити виведення культивованої яловичини на ринок. До речі, компанія також є першим у світі виробником культивованого краба.
Mirai Foods привносить у цей процес унікальний вклад – використання у виробництві єдиних у своєму роді бичачих стовбурових клітин м’язів і жиру. Ці будівельні блоки є натуральними, чистими та генетично не модифікованими клітинами преміальних порід великої рогатої худоби.
У Shiok Meats говорять, що такі важко знайти в Сінгапурі
«Ми також придивляємося до потенційних можливостей виробництва та розповсюдження у Швейцарії культивованих морепродуктів. Цей ринок відрізняється високою купівельною спроможністю та сильним сприйняттям нового», — говорить Сандх’я Срірам, генеральний директор Shiok Meats і Gaia Foods.
Shiok Meats має безліч ноу-хау, якими може поділитися зі швейцарцями.
Наприкінці минулого місяця компанія розпочала співпрацю з в’єтнамською Minh Phu Seafood, щоб розробити об’єднану науково-дослідну установу та просувати в Азії культивовані креветки, краби, омари та інші морепродукти.
Джерела: Shiok Meats, Mirai Foods, Green Queen