Dutch Weed Burger заснована Марком Кулсомом і Лізет Крейшер, співавторами книг “Man Eat Plant” і “Dog Eat Plant”. У 2021 році вона була придбана компанією LIVEKINDLY, місія якої – зробити рослинний спосіб життя новою нормою.
Продуктовий портфель Dutch Weed Burger можна придбати в Інтернеті, в потужних мережах супермаркетів Jumbo та Albert Heijn, скуштувати в 200 ресторанах по всій території Нідерландів та на численних фестивалях.
Зараз компанія оголосила про плани вийти на ринок Великобританії, а згодом – продавати бургери в Нью-Йорку та Каліфорнії.
Гамбургери Dutch Weed Burger дійсно унікальні. Основа страви – котлета, збагачена білками водоростей та мікроводоростей.
Марк Кулс розповідає, що водорості вирощують локально в Нідерландах. У одному з національних парків розміщено дві ферми, з якими налагоджена співпраця з моменту створення бізнесу.
“Морські водорості ростуть у екологічному місці, де дійсно чиста вода. Вони отримують усі поживні речовини з моря, коли настає приплив”, – розповідає засновник компанії.
Для того, щоб зробити веганство мейнстрімом, ми завжди прагнемо включати його в меню ресторанів, говорить Марк Кулс
Бургери подаються з різними начинками. Засновник рекомендує спробувати з кімчі.
“У нас є власні соуси Dutch Weed Burger, це дійсно добре працює. Мені також подобаються смажені гриби – королівські вешенки дуже добре підходять до бургеру, як і карамелізована цибуля на грилі”, – ділиться він.
Найближчим часом він збирається приготувати десятирічний гамбургер – із гострим соусом із морських водоростей/гуаве та ананасом на грилі.
Нагадаємо, стартап Pipedream Labs планує створити підземний Hyperloop для доставки бургерів.
Джерела: Dutch Weed Burger, Vegconomist