Американці першими виростили в лабораторії мармурову свинячу вирізку

Американський стартап Novel Farms представив першу в історії мармурову культивовану свинячу корейку.

Переважна більшість компаній, що вирощують культивоване м’ясо, зосереджуються на виготовленні ковбас або гамбургерів, бо виробляти м’ясо, яке імітує звичайні м’ясні нарізки, надзвичайно складно.  

Продемонструвати структуровані прототипи свинини чи яловичини на сьогодні змогли лише декілька компаній. 

Novel Farms вдалося відтворити мармуровість і текстуру справжнього м’язового розрізу. Проблему структурування волокон вирішили завдяки власному підходу до мікробної ферментації. Розробники створили недорогі їстівні каркаси, які можна налаштувати під різні специфікації.

Novel Farms вірить, що зламала код, створивши справжню свинячу вирізку

Компанія була заснована у 2020 році Нівесом Мартінесом Маршаллом і Мішель Лу, які познайомилися як постдокторанти на кафедрі молекулярної та клітинної біології Каліфорнійського університету в Берклі.

Novel Farms уже отримала фінансування від SAFE в розмірі $1,4 млн

Зараз Мартінес Маршалл говорить, що «немає жодної іншої компанії, яка виробляє свинячу корейку із клітин». Найближчими конкурентами є Higher Steaks у Лондоні та CellX у Китаї, обидві готують свинячу грудинку.

Інші компанії, які вирощують культивоване м’ясо, зосереджуються на виробництві більш простіших варіантів м’яса. Наприклад, ковбаси (Meatable), гамбургерів (SCiFi Foods) і курки (UPSIDE Foods). 

Є ті, хто зосереджується на клітинній рибі. Приміром, німецька компанія Bluu Seafood, що розробляє вирощені в лабораторії морепродукти, недавно представила рибні палички та рибні кульки із клітинної риби та рослинного білку.

Джерела: Novel Farms, TechCrunch

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

До 2025 року ринок альтернативного м’яса зросте на 14% — до $ 8,3 млрд

Про це йдеться в звіті MarketsandMarkets. Локомотивом такого зростання стане підвищення обізнаності покупців про користь для здоров'я рослинних аналогів...

Найвідоміший виробник вівсяного молока відкриває власні магазини морозива

Рослинні молочні ласощі продають у екологічних стаканах із картону без традиційного пластикового покриття. Ложки – теж паперові. Морозиво буде продаватися...

Сироватку від йогурту перетворили в ігристий тонік з пробіотиками та кальцієм

Ще з 17-го століття сироватку вважали модним імуностимулюючим напоєм та подавали в сироваткових барах і курортах по всій Європі.На...

Без вертольотів: Optimist створив безалкогольну горілку, джин та текілу

Одна з таких торгових марок, Optimist, розробила відразу три «спиртові» напої, що не містять алкоголю.Optimist позиціонує свій продукт як...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Зірка “Титаніка” став співвласником стартапу з вирощування лабораторного м’яса

Цим кроком Ді Капріо визначив дві з найбільш новаторських...

Швейцарці створили рослинну качку за технологією, якій уже 60 років

Рослинне м’ясо Planted виготовляється лише з кількох натуральних інгредієнтів....

Світовий виробник в’яленого м’яса замінив корів на королівські гриби і додав диму

Закуски створюють з королівської гливи. Ці гриби мають волокна,...

Австралійці створять 3D-фабрику, щоб друкувати там рослинний лосось

Revo виготовляє структурно складні продукти: пласти копченого лосося, філе...

Вибір редактора
В продовження теми