Перші морепродукти, вирощені в лабораторії, готуються до продажу в Сінгапурі

Перші готові до продажу морепродукти, виготовлені з клітин культивованої риби, наближаються до запуску в Сінгапурі, а далі – в ЄС, США та Великобританії.

Німецький стартап Bluu Seafood цими днями представив рибні палички та рибні кульки, основним інгредієнтом яких є культивована риба.

Прототипи збагачені рослинними білками для оптимізації процесу приготування їжі та смакових якостей

«Рибним кулькам і рибним пальчикам правильний смак надають клітини та унікальне поєднання рослинних інгредієнтів, що входять до складу продукту. Деталі, звичайно, є нашою комерційною таємницею», — розповідає доктор Себастьян Рейкерс, співзасновник Bluu Seafood.

Додає, що стартап витратив близько двох років на те, щоб отримати приємну текстуру за допомогою усталених процесів харчових технологій. 

«Дуже важливо те, що ми не додаємо штучних ароматизаторів», – уточнює засновник.

Незабаром продукція Bluu Seafood піде на процедуру затвердження регуляторами

Компанія планує отримати первинне схвалення та запустити її на ринок у Сінгапурі до кінця 2023 року, оскільки регуляторний процес у країні вже чітко визначений.

Bluu Seafood також подасть заявку на схвалення в США, Великобританії та ЄС.

Фактично, Bluu Seafood стає першим стартапом в Європі, який виробляє культивовану рибу.

«Зараз ми ведемо обговорення з потенційними партнерами в Сінгапурі, тому точний запуск, а також специфікації щодо маркування ще не визначені. Це значною мірою залежить від прогресу в регуляторній частині», – додав Рейкерс.

До слова, Bluu Seafood – не єдина компанія, яка зібралася покорити сегмент альтернативних морепродуктів. Так, американці BlueNalu Inc вирощують рибу «в пробірці», а іспанці Mimic Seafood створили рослинного тунця для суші з помідорів та водоростей.

Джерела: Bluu Seafood, food ingredients first

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український бренд експортує до ЄС снеки за стародавніми рецептами індіанців

У 2022 році, попри війну, продажі компанії зросли майже на 35% Річний витог компанії склав 23 млн грн.  Окрім того,...

На кулінарній платформі Kittch, яку створили українці, можна готувати в AR-окулярах та замовляти продукти жестами

Розробники домовилися з всесвітньовідомим виробником процесорів Qualcomm про створення режиму доповненої реальності для користувачів.Тепер користувачі платформи можуть вчитися готувати...

18 лютого на форумі «Хлібопекарський бізнес – 2021» обговорять проблемні питання галузі

Цільова аудиторія: керівники хлібопекарських і кондитерських підприємств, директори з якості, начальники департаментів постачання, головні інженери, начальники виробництв, а також...

Інноваційний продукт складе конкуренцію йогуртам найбільших молочних компаній

Skyr — це вершковий сорт йогурту традиційного ісладського походження. Зараз він набуває популярності в США завдяки тому ж молочному...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Інвестори дали $1,6 млн на клітинних лобстерів. Це – чисте м’ясо, тільки без панцира

Серед інвесторів Cultured Decadence — Bluestein Ventures, Joyance Partners,...

Рослинне м’ясо продається краще, ніж до пандемії – дослідження

Хоча у 2023 році продажі веганського м'яса та морепродуктів...

Компанія, яка познайомила українців з моцарелою, створила унікальний сир

Компанія не зупинила діяльність з початку повномасштабного вторгнення, і...

Найвідоміший виробник вівсяного молока відкриває власні магазини морозива

Рослинні молочні ласощі продають у екологічних стаканах із картону...

Сир із горіхів. Після камамберу із кеш’ю виробник рослинних сирів взявся за овес

Виробництво традиційного сиру – нестійке в екологічному плані. «Сир...

Вибір редактора
В продовження теми