IKEA створила чорну ікру із водоростей

Меблевий гігант IKEA, який зобов’язався до 2025 року зробити меню у своїх ресторанах на 50% веганським, пропонує своїм відвідувачам перекусити чорною ікрою з водоростей ламінарії.

Ікринки Sjörapport є дійсно веганськими, але виглядають і смакують, як справжня чорна ікра.

На веб-сайті IKEA ікра представлена у 85-грамовому фасуванні. 

Щоб отримати відчуття справжнього шику від споживання унікального продукту, компанія рекомендує використовувати ікру як начинку для фаршированих яєць або канапе, заправку для салатів або як один із інгредієнтів холодних, чи гострих соусів. 

У готових стравах Sjörapport не втрачає колір. А невідкриті баночки можна зберігати тривалий час навіть при кімнатній температурі.

“Бурі водорості (ламінарія) збираються з морського дна, а потім піддаються комплексній обробці, яка перетворює рослину в маленькі кульки, схожі на яйця, з солоним смаком і ароматом моря”, – діляться в компанії особливостями технології

Ікра не містить інгредієнтів тваринного походження, тож підходить для вегетаріанців і веганів.

Загалом вибір веганських продуктів у закладах IKEA доволі пристойний. Це рослинні фрикадельки із нуту, моркви, перцю та капусти, рослинні ход-доги з ковбасками із кале, сочевиці, кіноа та цибулі, фарш із горохового протеїну, курячі нагетси із нерозкритих інгредієнтів, та навіть соєве морозиво, яке можна взяти з собою на перегляд фурнітури.

Тепер дійсно стає зрозуміло, для чого компанія шукала унікальні стартапи з виробництва рослинного м’яса.

Джерело 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Олімпійський чемпіон створив біле пиво із бичачого колагену. Воно контролює вагу та відновлює м’язи

Формула Sportbier складається з води, солоду, хмелю, камеді акації, трав, дріжджів і бичачого білкового колагену Peptan від Rousselot.«Напій втамовує...

Австралійці виростили з гену мамонта м’ясо та зварили з нього фрикадельки

Мамонтова фрикаделька — символічний продукт, який демонструє можливості створення нових видів м’яса, навіть того, яке більше недоступне через втрату...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

До 2040 року 35% ринку займе лабораторне м’ясо, ще четверть складатиме рослинне

Аналітики говорять, що «в довгостроковій перспективі переможе культивоване м’ясо. Втім, нові веганські альтернативи, такі як Impossible Burger та Beyond...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Жіночі сімейні підприємства отримають до 1,3 млн грн на інновації та розширення

Грантова допомога спрямована на виробників товарів і надавачів послуг. Кошти...

Технологи та хокеїсти випустили першу рослинну індичку та фрикадельки з помідорів для веганів

Нове розширення асортименту компанії Planterra Foods спрямоване задовольнити зростаючий...

Японія готова увірватися у сегмент лабораторного м’яса та риби

Глобальна співпраця буде спрямована на прогресуючий розвиток клітинного виробництва...

Нідерландська компанія вирощує свинину із стовбурових клітин за 8 днів

Meatable може виростити високоякісну свинину із клітин за вісім...

Ні риба, ні м’ясо: рослинні бургери з’являться в McDonald’s

Рішення McDonald's цілком логічне, адже конкуренти активно включають штучне...

Вибір редактора
В продовження теми