IKEA створила чорну ікру із водоростей

Меблевий гігант IKEA, який зобов’язався до 2025 року зробити меню у своїх ресторанах на 50% веганським, пропонує своїм відвідувачам перекусити чорною ікрою з водоростей ламінарії.

Ікринки Sjörapport є дійсно веганськими, але виглядають і смакують, як справжня чорна ікра.

На веб-сайті IKEA ікра представлена у 85-грамовому фасуванні. 

Щоб отримати відчуття справжнього шику від споживання унікального продукту, компанія рекомендує використовувати ікру як начинку для фаршированих яєць або канапе, заправку для салатів або як один із інгредієнтів холодних, чи гострих соусів. 

У готових стравах Sjörapport не втрачає колір. А невідкриті баночки можна зберігати тривалий час навіть при кімнатній температурі.

“Бурі водорості (ламінарія) збираються з морського дна, а потім піддаються комплексній обробці, яка перетворює рослину в маленькі кульки, схожі на яйця, з солоним смаком і ароматом моря”, – діляться в компанії особливостями технології

Ікра не містить інгредієнтів тваринного походження, тож підходить для вегетаріанців і веганів.

Загалом вибір веганських продуктів у закладах IKEA доволі пристойний. Це рослинні фрикадельки із нуту, моркви, перцю та капусти, рослинні ход-доги з ковбасками із кале, сочевиці, кіноа та цибулі, фарш із горохового протеїну, курячі нагетси із нерозкритих інгредієнтів, та навіть соєве морозиво, яке можна взяти з собою на перегляд фурнітури.

Тепер дійсно стає зрозуміло, для чого компанія шукала унікальні стартапи з виробництва рослинного м’яса.

Джерело 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Польська компанія створила м’ясо із конопель та просить не асоціювати його з каннабісом

Hempeat перетворила насіння на функціональні інгредієнти, з яких виготовила рослинне м’ясо, котлети для гамбургерів та фрикадельки. Продукти також містять пшеничний...

Морський біолог виростить у лабораторії першу у світі устрицю та поєднає її з грибами

Стартап є одержувачем фінансування крупних профільних інвесторів Sustainable Food Ventures та Big Idea Ventures New Protein Fund.Нещодавно Pearlita отримала...

Foodtech — усьому голова. Співвласник HD-group Борис Шестопалов про те, як хліб зробити не тільки дешевим, але й корисним

Нашу компанію — HD Group — можна дійсно назвати експертом в хлібобулочній галузі. На власних семи підприємствах ми щорічно...

Український рітейлер навчить підприємців сучасному фудбізнесу. Є гранти

Про це все розкажуть на новому весняному курсі школи «Фудпросвіта», який стартує уже 11 травня. На учасників чекають інтенсивна програма...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Українцям допоможуть перетворити ідеї інноваційної їжі на бізнес

Go To Business — програма, яка допоможе українцям розвивати...

ЄС виділить українським компаніям гранти на захист ідей унікальних продуктів

SME Fund – це ініціатива Європейської Комісії, яка реалізується...

Вибір редактора
В продовження теми