Тестові кухні, коворкінги та бродіння: аграрний гігант відкриває простір для створення їжі майбутнього

Агрохарчовий гігант ADM разом з Asia Sustainable Foods Platform створив спільне підприємство ScaleUp Bio.

Розташована в Сінгапурі, ScaleUp Bio керуватиме новою пілотною лабораторією для стартапів, які займаються прецизійною ферментацією для створення інноваційних харчових продуктів.

За останній рік прецизійне бродіння привернуло значні інвестиції з боку світових гравців завдяки здатності стабільно створювати нові харчові інгредієнти тваринного походження (зокрема молочні продукти та білки) без залучення тварин.

ScaleUp Bio вважається першою компанією в Сінгапурі, яка пропонує послуги з організації виробництва для стартапів, що спеціалізуються в цій галузі.

Після розробки продуктів стартапи отримуватимуть доступ до  нового обладнання ScaleUp Bio, яке підтримуватиме потужність ферментації до 10 000 л. 

Об’єкт повністю належатиме та управлятиметься ScaleUp Bio. Планується, що він запрацює до середини 2023 року.

Харчова лабораторія відкриється уже в 1 кварталі 2023 року. Там буде розміщено обладнання для екструзії та ферментації, тестові кухні та коворкінги. 

«Завдяки технічним ноу-хау ми маємо хороші можливості для підтримки та допомоги стартапам у просуванні їхніх інновацій у сфері бродіння», — зауважує Франсіско Кодон’єр, генеральний директор ScaleUp Bio.

Для ADM це стане заключним кроком до входження у сегмент альтернативної їжі. Раніше агрохарчовий гігант уже налагодив співпрацю в галузі створення клітинного м’яса та рослинного білка.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американський стартап вирощує яловичину на кукурудзі

Компанія створила кукурудзу, яка містить високий рівень бичачого міоглобіну – типу гемового протеїну (переносить електрони та транспортує кисень у...

FozzyGroup створює «магазин майбутнього»: продажами керуватиме штучний інтелект

Штучний інтелект розпізнає об’єкти, керує категоріями й товарними залишками, прогнозує та коригує цінники, забезпечує самообслуговування на касах.Для роботи FozzyGroup...

Канабіс, дизайнерський буряк та розмариновий дим: харчові тренди 2025 року

Прогнози щодо тенденцій у харчуванні у 2025 році передбачають рік незвичного вибору: соуси до усього, експерименти з кавою та...

Японці створили прототип ПЕТ-пляшки з повністю рослинних матеріалів

Японська транснаціональна компанія Suntory представила прототип ПЕТ-пляшки з рослинних матеріалів для власного бренду Suntory Tennensui та європейського Orangina.«Рослинна пляшка»...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Може вас зацікавити

Часниковий хліб та авокадо зі згущеним молоком: гігант доставки про топ замовлень у 2023 році

Найнезвичнішими замовленнями цього року поєднання стейка з желе, сиру...

Український бренд розробив солодощі, які можна їсти на дієті

Батончики FIZI орієнтовані на широку аудиторію, яка прагне поєднати...

Українську «п’яну вишню» п’ють у 12 країнах. Скоро там з’являться і реберні

Співзасновник холдингу Андрій Худо зазначає, що розширення за межі...

На створення переробного підприємства можна отримати від уряду 8 млн грн

Розмір гранту, який надається одному отримувачу, складе до 8...

Чай, каву та пиво з канабісом — піонери ринку напоїв створили нові продукти

Марк Махоні, досвідчений інвестор з 35-річним досвідом у сегменті...

Вибір редактора
В продовження теми