Тестові кухні, коворкінги та бродіння: аграрний гігант відкриває простір для створення їжі майбутнього

Агрохарчовий гігант ADM разом з Asia Sustainable Foods Platform створив спільне підприємство ScaleUp Bio.

Розташована в Сінгапурі, ScaleUp Bio керуватиме новою пілотною лабораторією для стартапів, які займаються прецизійною ферментацією для створення інноваційних харчових продуктів.

За останній рік прецизійне бродіння привернуло значні інвестиції з боку світових гравців завдяки здатності стабільно створювати нові харчові інгредієнти тваринного походження (зокрема молочні продукти та білки) без залучення тварин.

ScaleUp Bio вважається першою компанією в Сінгапурі, яка пропонує послуги з організації виробництва для стартапів, що спеціалізуються в цій галузі.

Після розробки продуктів стартапи отримуватимуть доступ до  нового обладнання ScaleUp Bio, яке підтримуватиме потужність ферментації до 10 000 л. 

Об’єкт повністю належатиме та управлятиметься ScaleUp Bio. Планується, що він запрацює до середини 2023 року.

Харчова лабораторія відкриється уже в 1 кварталі 2023 року. Там буде розміщено обладнання для екструзії та ферментації, тестові кухні та коворкінги. 

«Завдяки технічним ноу-хау ми маємо хороші можливості для підтримки та допомоги стартапам у просуванні їхніх інновацій у сфері бродіння», — зауважує Франсіско Кодон’єр, генеральний директор ScaleUp Bio.

Для ADM це стане заключним кроком до входження у сегмент альтернативної їжі. Раніше агрохарчовий гігант уже налагодив співпрацю в галузі створення клітинного м’яса та рослинного білка.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив адаптогенні соки для досягнення внутрішнього дзену

«Немає кращого способу розслабитися та залишатися врівноваженим у святковий сезон — і не тільки — за допомогою адаптогенних соків...

Швейцарські вчені виростили лабораторний шоколад у біореакторі

Вчені Цюріхського університету прикладних наук (ZHAW) створили шоколад, вирощений у лабораторії. Це перший відомий випадок, коли шоколад отримали безпосередньо з...

Рослинне м’ясо їде в Голівуд. Мережа веганського харчування зібрала $7,5 млн на розширення

Раунд очолили Helia Capital USA, Eat Beyond Global Holdings та Batta Foods. Plant Power — це мережа ресторанів швидкого харчування,...

Чай, каву та пиво з канабісом — піонери ринку напоїв створили нові продукти

Марк Махоні, досвідчений інвестор з 35-річним досвідом у сегменті “хаотичного стартап-світу напоїв” розповідає, що перш ніж запустити відразу кілька...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Ізраїльська компанія розробила капсульну їжу із «потворних» овочів

Така їжа візуально вражає. Це зроблено для того, аби...

Три десятки собак півроку тестуватимуть лабораторне м’ясо на смак

Компанія очікує відповіді від FDA щодо схвалення проєкту протягом...

Миколаївська компанія пече хліб із м’яса, а ковбасу варить із водоростей та грибів

Леберкезе походить із Баварії, де щороку проводиться знаменитий Октоберфест....

Danone анонсував випуск йогурту з відбракованих фруктів

Проект запущений в партнерстві зі стартапом Full Harvest. Це...

Starbucks почав додавати у каву інноваційне молоко на основі грибів

Молоко без корів Perfect Day виготовляється на основі тих...

Вибір редактора
В продовження теми