Сегмент рослинної риби схожий на дикий захід: на що стартапи отримують інвестиції у 2022 році

Інвестиції в альтернативні морепродукти за перші шість місяців 2022 року сягнули $178 млн.

Ці цифри враховують усі інвестиції в компанії, що займаються виробництвом рослинних, ферментованих і культивованих морепродуктів.

Величезна частка зібраного фінансування пішла Wildtype, американському виробнику культивованого лосося. У лютому компанія отримала $100 млн в рамках найбільшого в історії раунду серії B для стартапу з вирощування морепродуктів. 

Серед інших значних інвестицій можна виділити залучення $10,8 млн китайською компанією з вирощування культивованої риби Avant, $18 млн компанією Current Foods, яка створює рослинний лосось і тунець, та $12,5 млн компанією Plantish, що виготовляє рослинну рибу

«Ландшафт рослинних морепродуктів схожий на дикий захід, де щодня з’являються нові компанії», — сказала Шеллі Ван Клів, співзасновник The Plant Based Seafood Co. 

Попри значні інвестиції, галузь все ще стикається з деякими перешкодами. Лише невелика кількість виробників випустила на ринок свої товари (усі – рослинні).

Компанії, які займаються культивуванням, мають отримати схвалення регуляторних органів та стикаються з проблемою значних затрат на виробництво (головним чином через вартісне середовище для культивування клітин). 

Деякі з них уже вирішили цю проблему. Зокрема, стартап Umami Meats розробив набагато дешевшу рослинну сироватку для вирощування клітин. 

Інший сегмент – компанії, які виготовлять рибні альтернативи за технологією прецизійного бродіння. Для них процес схвалення продукту регуляторними органами набагато коротший. 

Ферментовані морепродукти можуть з’явитися на прилавках уже наступного року

Нагадаємо, про те, що інноваційного їстимуть споживачі у 2022 році newfood.ua писав тут.

Джерело: Fishfarmingexpert

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльтяни розробили «м’ясний» горох, і прагнуть підкорити ринок рослинної їжі

Зокрема, підрозділ інгредієнтів компанії Meatless Farm буде співпрацювати Equinom для комерціалізації «нових інгредієнтів» з використанням удосконалених сортів жовтого гороху,...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

Лабораторний гібрид: Мішленовський ресторан в Іспанії буде продавати надруковане на 3D-принтері м’ясо

Технологію, яка дозволяє фактично «друкувати» рослинні аналоги м'яса розробили в іспанському стартапі Novameat. Технологія не нова, але іспанці запропонували...

Стартап створив молекулярну курятину з води, квасолі, трав та овочів. Вона містить все, що є у м’ясі

Виробничий стартап Shandi Global розробив аналог м’яса рослинного походження за допомогою запатентованої технології «високоефективної хроматографії».Вивчивши склад нутрієнтів більшості рослин,...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Міжнародна компанія виготовлятиме в Україні унікальне вино з власним генетичним кодом

Виготовляти крафтове вино в Одеській області буде українська Big...

Get Ready: top-3 new trends of the ready meals market from Natalia Shmyghelska

Ukraine follows the global trends, and several companies have...

Ізраїльський виробник інвестував мільйони у виробництво жуйок з пребіотиками із фруктів та овочів

Будівництво об’єкта площею 11 тис. квадратних метрів вже розпочато....

Штучний інтелект зімітував нюх комах, щоб перевіряти безпечність їжі

Scentian Bio створила біосенсорну платформу, яка працює на штучному...

Вчені створили упаковку, яка змінює колір, коли псуються продукти

Упаковка виготовлена з перероблених відходів фруктів, таких як насіння...

Вибір редактора
В продовження теми