Сегмент рослинної риби схожий на дикий захід: на що стартапи отримують інвестиції у 2022 році

Інвестиції в альтернативні морепродукти за перші шість місяців 2022 року сягнули $178 млн.

Ці цифри враховують усі інвестиції в компанії, що займаються виробництвом рослинних, ферментованих і культивованих морепродуктів.

Величезна частка зібраного фінансування пішла Wildtype, американському виробнику культивованого лосося. У лютому компанія отримала $100 млн в рамках найбільшого в історії раунду серії B для стартапу з вирощування морепродуктів. 

Серед інших значних інвестицій можна виділити залучення $10,8 млн китайською компанією з вирощування культивованої риби Avant, $18 млн компанією Current Foods, яка створює рослинний лосось і тунець, та $12,5 млн компанією Plantish, що виготовляє рослинну рибу

«Ландшафт рослинних морепродуктів схожий на дикий захід, де щодня з’являються нові компанії», — сказала Шеллі Ван Клів, співзасновник The Plant Based Seafood Co. 

Попри значні інвестиції, галузь все ще стикається з деякими перешкодами. Лише невелика кількість виробників випустила на ринок свої товари (усі – рослинні).

Компанії, які займаються культивуванням, мають отримати схвалення регуляторних органів та стикаються з проблемою значних затрат на виробництво (головним чином через вартісне середовище для культивування клітин). 

Деякі з них уже вирішили цю проблему. Зокрема, стартап Umami Meats розробив набагато дешевшу рослинну сироватку для вирощування клітин. 

Інший сегмент – компанії, які виготовлять рибні альтернативи за технологією прецизійного бродіння. Для них процес схвалення продукту регуляторними органами набагато коротший. 

Ферментовані морепродукти можуть з’явитися на прилавках уже наступного року

Нагадаємо, про те, що інноваційного їстимуть споживачі у 2022 році newfood.ua писав тут.

Джерело: Fishfarmingexpert

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний холодильник знищує бактерії, щоб подовжити термін зберігання їжі

Обладнання представлене на міжнародній виставці CES-2022 в США.Розумна система зберігання продуктів Uvera має базовий блок, який вакуумуватиме контейнери, щоб...

Німецький стартап отримав рекордні $58 млн на сосиски із коріння грибів

Це – найбільшая інвестиція в грибний міцелій у Європі Загальна сума коштів, отриманих на сьогодні Infinite Roots, сягає $73 млн.Компанія...

У 2024 році топ-трендом буде гречка, рослинні морепродукти і кава з грибами

Про це свідчить звіт бакалійного ритейлера натуральних та органічних інгредієнтів Whole Foods Market, який уже 9-рік підряд з’ясовує тренди,...

Багет без багів. Французька компанія представила мультиволоконний хліб

Над продуктом науково-дослідна група почала працювати у 2016 році разом з Жоелем Доре, експертом з мікробіотехніки Національного інституту агрономічних...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Може вас зацікавити

В Україні варять шоколад із чорним часником – трохи кислий і нагадує чорнослив

“Смак, який не схожий ні на що, сподобається навіть...

Ядерна ікра. Британці першими виростили чорну ікру у лабораторії

Exmoor Caviar відома світу як ферма по вирощуванню ікри...

Данський постачальник інгредієнтів створив «надбілок» — він формує м’язи та лікує

Новий Lacprodan BLG-100 — це чистий інгредієнт бета-лактоглобуліну (BLG),...

Травний тракт: як foodtech змінює гастрономічні звички і геополітику

Україна має маленький секрет. Звичним пафосним конструкцій типу «кращий...

Андрій Черуха, власник компаній Etnodim та Eat me at: «Карантин зіграв для нашого продукту позитивну роль»

Звідки з’явилася ідея виготовляти рослинне м’ясо? Яка була еволюція...

Вибір редактора
В продовження теми