Вівсяне молоко відвойовує ринок у мигдального, а соєве втратило продажів майже на $1 млрд

Продажі рослинного молока в США сягнули рекордних $2,3 млрд. З великим відривом на столах споживачів домінує мигдальне, а найбільше зростання показує категорія вівсяного молока.

Як свідчать результати аналізу за останні 52 тижні, що закінчилися 12 червня 2022 року, на мигдальне молоко доводиться більш як половина продажів – $1,2 млрд. 

При цьому за останній рік категорія не демонструвала приросту, а навіть впала на 1%.

За даними агентства SPINS, це падіння може бути пов’язане зі стрімким зростанням сегменту вівсяного молока, здебільшого завдяки Oatly, яку підтримує цілий пул відомих інвесторів, серед яких Опра Уїнфрі, Джей Зі, Наталі Портман та голова корпорації Starbucks Говард Шульц.

Успіхи компанії говорять самі за себе – нещодавно Oatly оголосила про IPO. В рамках розміщення вона прагне досягти оцінки бізнесу в $10 млрд.

Між тим, продажі вівсяного молока за останній рік зросли більш ніж на 50% і перевищили $527 млн

Соєве молоко, яке колись було лідером категорії, поступилося часткою ринку мигдальному та вівсяному, знизившись до $165 млн.

Для порівняння, десять років тому продажі соєвого молока перевищували $1 млрд.

Незважаючи на безпрецедентне падіння, це все ще третій за популярністю напій рослинного походження за обсягом продажів. Соєве молоко досі знаходиться за популярністю вище, ніж кокосове, рисове та молоко кешью. Також напій конкурує з гороховим молоком, продажі якого за рік помітно зросли, збільшившись на 27% та сягнувши $60 млн за останній рік.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Замінить 100 млн пакетів: В упаковку із водоростей інвестували 24 млн євро

Отримані кошти допоможуть компанії розширити виробничі потужності, збільшити асортимент продукції, що не містить пластику, та зміцнити позиції на ринку,...

У лабораторії виростили найрідкіснішу ікру по $1000 за кг

Ікра — це «одинарні клітини», тому нема потреби «упаковувати» їх разом у кінцевий продукт, як, наприклад, рибу чи м’ясо....

Лабораторна вирізка: стартап патентує технологію, що дозволить друкувати преміальне м’ясо

Заявка стосується нового методу біодруку, який має значно покращити процес отримання культивованого м’яса.Нова технологія дозволяє здійснювати чіткий контроль під...

Індонезійська компанія розробила стейк з шиїтаке та водоростей за $5

Стейки без м’яса готуються шляхом поєднання соєвого білка, грибів шиітаке, кокосової олії, перемелених водоростей, і містять 12 грамів білка...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Американці випустили «протеїнову каву» у стіках — одна кава замінює яйце

Продукція Ultimate Paleo Protein виготовляється з гіпоалергенного та високоефективного...

Грибні омари, равіолі та бекон: стартап запозичив ідею з японською кухні

Замовлення продукту доступне на сайті компанії, і, за словами...

Морський біолог розробив спосіб вирощення устриць із клітин

Компанія, яка отримала початкове фінансування від Big Idea Ventures...

Сміливі аромати та безалкогольне вино: що питимуть у 2022 році

Такими спостереженнями поділився Том Гібсон, головний спеціаліст по ароматизації...

Відштовхує воду та бруд – в Австралії винайшли інноваційний біопластик для пакування

Мехран Гасемлу, науковець PhD RMIT та провідний автор дослідження,...

Вибір редактора
В продовження теми