Олія з лабораторії містить вдесятеро менше «поганих жирів», ніж авокадо

Американський стартап Zero Acre Farms випустив здорову культивовану кулінарну олію, яка не тільки має гарний смак, але й рятує планету від вирубки лісів та надмірного використання прісної води.

Засновник Zero Acre Farms — підприємець Джефф Ноббс, який з дитинства звик споживати здорову їжу. 

«У середній школі я був дивною дитиною, яка приносила на обід курячу грудку та редис», — розповів він у одному з останніх інтерв’ю.

Олія Zero Acre Farms є «здоровішою», ніж кукурудзяна, соєва та ріпакова

Вона має вищу температуру димлення, ніж корисна для серця оливкова олія. Вміст термостійких мононенасичених жирів – на 35% вищій, ніж у оливковій. Тако олія має низький вміст лінолевої кислоти. 

Вміст «поганих жирів» – вдесятеро нижчий, ніж в авокадо

Для створення інноваційного продукту Zero Acre Farms використовує процес бродіння, який, за словами Ноббса, знаходиться посередині між прецизійним бродінням і бродінням біомаси.

Для масштабування виробництва Ноббс уже залучає сторонні підприємства. 

«Ми бачили, як деякі стартапи починають з 150 одиниць нового продукту, доступних для продажу. Ми випускаємо тисячі», — каже підприємець.

Наступним кроком він бачить створення твердого жиру, який міг би замінити масло чи маргарин.

Нагадаємо, раніше нідерландська компанія створила альтернативну олію з картопляного лушпиння.

Джерела: Zero Acre Farms, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У Південній Кореї варять за спеціальною технологією пармезан із вівса

Використовуючи власну запатентовану технологію, яка імітує традиційний спосіб старіння твердих сирів, компанія обіцяє забезпечити автентичний смак і текстуру, що...

У Нідерландах з картопляного лушпиння з допомогою мікробів роблять олію, що замінить пальмову

«Новий продукт надзвичайно схожий з пальмовою, соняшниковою та кокосовою оліями», — кажуть виробники.Стартап уже отримав перші інвестиції у розмірі...

Німці створили платформу, яка дозволить створювати нові види рослинного молока та м’яса за два тижні

Платформа дозволяє ідеям нових продуктів перейти від концепції до прототипу всього за два тижні.Користувач обирає ряд опцій, щоб налаштувати...

Одна з найбільших країн світу розгортає лабораторії для вирощування «королівської» риби

Зокрема, Центральний науково-дослідний інститут морського рибальства ICAR (CMFRI) підписав меморандум про взаєморозуміння з біотехнологічною компанією Neat Meatt, що базується...

Лабораторію сенсорного аналізу МХП прийняли до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN)

Лабораторія сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП успішно пройшла процедуру вступу до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN). Тож випробувальна...

Після 136 років виробництва м’яса ринковий гігант переходить на 100% рослинну їжу

Завершення виробництва м’ясної продукції відбудеться до кінця цього року, що відображає зростальний попит на більш екологічні та здорові харчові...

Може вас зацікавити

Розклав на молекули: Український творець молекулярного борщу отримав вищу світову відзнаку

Ця офіційна нагорода вважається вищою відзнакою у світі гастрономії,...

Котлета для планети. Beyond Meat готує глобальне розширення в Європі

На сьогодні продукція компанії вже присутня приблизно в 122...

Вибір редактора
В продовження теми