Морський біолог виростить у лабораторії першу у світі устрицю та поєднає її з грибами

Американський стартап Pearlita Foods, заснований морським біологом Джої Пітерсом та Нікітою Міхельсеном, поставив за мету першим у світі виростити устриці в лабораторії.

Стартап є одержувачем фінансування крупних профільних інвесторів Sustainable Food Ventures та Big Idea Ventures New Protein Fund.

Нещодавно Pearlita отримала інвестиції від CULT Food Science, у портфелі якої вже є виробник клітинного молока.

Минулого тижня Pearlita Foods показала перший прототип — устрицю, виготовлену із грибів та водоростей. Але план полягає в тому, щоб інтегрувати рослинні інгредієнти в технологію клітинного культивування, коли буде отримане схвалення регуляторних органів. У найкращому випадку на нього доведеться очікувати 12-18 місяців.

Pearlita також створила біологічно розкладану мушлю устриці, яку не потрібно очищати 

«Замість того, щоб збирати та вбивати устриць у морі, ми вирощуємо їх, використовуючи клітинне землеробство, – говорить Пітерс. – Ми створюємо суміш поживних речовин для вирощування клітин у контрольованому середовищі, вільному від хвороб або хімічного забруднення. Культивуючи клітини, ми забезпечуємо нове невикористане джерело морепродуктів, яке покликане підтримувати дику популяцію шляхом зменшення впливу рибальства».

До речі, устриці відіграють важливу роль в екосистемах. Доросла особина може очищати до 50 галонів води на день, фільтрувати осад і азот, які можуть зробити воду небезпечною для інших морських тварин.

Нагадаємо, раніше сінгапурський стартап Shiok Meats створив першого у світі клітинного краба та відкрив власний «міні-завод».

Джерела: Pearlita Foods, Green Queen 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Комахи замість рису, молока та бананів: британський ресторан подає унікальні страви

Британці отримали можливість споживати у їжу комах після схвалення відповідної перехідної домовленості парламентом кілька років тому. Першою мережею супермаркетів,...

Український стартап створив додаток, який визначає шкідливі добавки в їжі

Щоб дізнатися склад продуктів харчування та оцінити сукупну користь і шкоду, достатньо відсканувати штрих-код на упаковці.Після зчитування коду, програма...

Відразу кілька світових брендів перейдуть на паперові пляшки у рамках масштабних тестувань

Співпраця розпочалась у травні минулого року з розробки формованого волокна, що біологічно розкладається, переробляється та може використовуватись для заміни...

Легендарна Nutella нарешті стане продуктом для веганів. Що всередині?

Рослинна версія культової шоколадно-горіхової пасти з’явиться в Італії цієї осені Таке оголошення компанія зробила в рік святкування 60-річчя легендарного продукту.В...

Danone поїть українців інноваційним молоком із вівса, кукурудзи та лісових горіхів

Українські споживачі уже можуть знайти широкий асортимент напоїв і йогуртів Alpro, включно з мигдальним молоком (із додаванням цукру та...

Харків’яни смажать альтернативну каву — із жолудів

До переїзду в село у 2020 році Максим встановлював у Харкові маркізи та тенти, а Ольга працювала шеф-кухаркою у...

Може вас зацікавити

Бульба гум. Японська компанія виготовляє чипси зі смаком жувальної гумки

Японська компанія Calbee співпрацює з Lotte для виробництва чипсів...

Ветерани отримають відшкодування на власну справу. Профінансовано 160 заявок

Подавати заявки можуть ветерани, ветеранки, дружина, чоловік, батько, матір,...

Вибір редактора
В продовження теми