Морський біолог виростить у лабораторії першу у світі устрицю та поєднає її з грибами

Американський стартап Pearlita Foods, заснований морським біологом Джої Пітерсом та Нікітою Міхельсеном, поставив за мету першим у світі виростити устриці в лабораторії.

Стартап є одержувачем фінансування крупних профільних інвесторів Sustainable Food Ventures та Big Idea Ventures New Protein Fund.

Нещодавно Pearlita отримала інвестиції від CULT Food Science, у портфелі якої вже є виробник клітинного молока.

Минулого тижня Pearlita Foods показала перший прототип — устрицю, виготовлену із грибів та водоростей. Але план полягає в тому, щоб інтегрувати рослинні інгредієнти в технологію клітинного культивування, коли буде отримане схвалення регуляторних органів. У найкращому випадку на нього доведеться очікувати 12-18 місяців.

Pearlita також створила біологічно розкладану мушлю устриці, яку не потрібно очищати 

«Замість того, щоб збирати та вбивати устриць у морі, ми вирощуємо їх, використовуючи клітинне землеробство, – говорить Пітерс. – Ми створюємо суміш поживних речовин для вирощування клітин у контрольованому середовищі, вільному від хвороб або хімічного забруднення. Культивуючи клітини, ми забезпечуємо нове невикористане джерело морепродуктів, яке покликане підтримувати дику популяцію шляхом зменшення впливу рибальства».

До речі, устриці відіграють важливу роль в екосистемах. Доросла особина може очищати до 50 галонів води на день, фільтрувати осад і азот, які можуть зробити воду небезпечною для інших морських тварин.

Нагадаємо, раніше сінгапурський стартап Shiok Meats створив першого у світі клітинного краба та відкрив власний «міні-завод».

Джерела: Pearlita Foods, Green Queen 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці «зварили» білок з мікроба, що живе в кишечнику горил

Ферментація не є новою розробкою, цей процес вдало використовується для модифікації смаку та текстури рослинних інгредієнтів.Втім, американська компанія SuperBrewed...

Китайські вчені створили м’ясо з одноклітинних організмів. Воно підвищує імунітет.

Кошти від Гонконгського фонду інновацій та технологій (ITF) будуть спрямовані на підтримку проєкту з розробки передової технології ферментації з...

Пиво зі смаком пончиків, ванілі та піци — харчові гіганти шукають унікальні смаки

Обмежена серія пива, відома під назвою Project Happy Hole-idayz, виготовляється з додаванням одного фунта пончиків Sheetz Shweetz Glazed Vanilla...

Тісто з цвітної капусти: харчовий гігант запускає новий бренд їжі для схуднення

Vital Pursuit – їжа для тих, хто активно зосереджений на контролі ваги.Першими продуктами бренду будуть боули з цілозерновий та...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021...

Гриль зі штучним інтелектом смажить ідеальний стейк за 2 хвилини

Гриль поєднує високотемпературне інфрачервоне приготування з системою штучного інтелекту...

Ізраїльтяни створили закуски з ультразвуком замість цукру

У печиві або батончиках мюслі для поєднання різних натуральних...

Крафтова виноробня створює під Києвом унікальні вина, які рекомендують у Лондоні

«Сказати, що вино це моя пристрасть – нічого не...

З ряски створили найстійкіший у світі білок. Він такий же, як яєчний

Лемна, відома як ряска, є прекрасним джерелом RuBisCO. У...

Вибір редактора
В продовження теми