Морський біолог виростить у лабораторії першу у світі устрицю та поєднає її з грибами

Американський стартап Pearlita Foods, заснований морським біологом Джої Пітерсом та Нікітою Міхельсеном, поставив за мету першим у світі виростити устриці в лабораторії.

Стартап є одержувачем фінансування крупних профільних інвесторів Sustainable Food Ventures та Big Idea Ventures New Protein Fund.

Нещодавно Pearlita отримала інвестиції від CULT Food Science, у портфелі якої вже є виробник клітинного молока.

Минулого тижня Pearlita Foods показала перший прототип — устрицю, виготовлену із грибів та водоростей. Але план полягає в тому, щоб інтегрувати рослинні інгредієнти в технологію клітинного культивування, коли буде отримане схвалення регуляторних органів. У найкращому випадку на нього доведеться очікувати 12-18 місяців.

Pearlita також створила біологічно розкладану мушлю устриці, яку не потрібно очищати 

«Замість того, щоб збирати та вбивати устриць у морі, ми вирощуємо їх, використовуючи клітинне землеробство, – говорить Пітерс. – Ми створюємо суміш поживних речовин для вирощування клітин у контрольованому середовищі, вільному від хвороб або хімічного забруднення. Культивуючи клітини, ми забезпечуємо нове невикористане джерело морепродуктів, яке покликане підтримувати дику популяцію шляхом зменшення впливу рибальства».

До речі, устриці відіграють важливу роль в екосистемах. Доросла особина може очищати до 50 галонів води на день, фільтрувати осад і азот, які можуть зробити воду небезпечною для інших морських тварин.

Нагадаємо, раніше сінгапурський стартап Shiok Meats створив першого у світі клітинного краба та відкрив власний «міні-завод».

Джерела: Pearlita Foods, Green Queen 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Заморіть черв’ячка. Попит на їжу з комах драйвитимуть пенсіонери та вегани

Такими очікуваннями поділився Седрік Ауріол, співзасновник французької біотехнологічної компанії Agronutris.Нещодавно Agronutris отримала дозвіл на продаж комах та продукції з...

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з початком війни повернулися до України після десяти років життя в...

Розробили протеїнові батончики з курятини: в асортименті перець та гарячий мед

Трендові курячі снеки стануть частиною флагманської лінійки бренду Tender Chicken Bites, який дебютував у березні.Виготовлені з курятини та спецій,...

Першій компанії у світі дозволили вирощувати лабораторне м’ясо для домашніх тварин

Це стало новою віхою в зростаючому секторі культивованих кормів для домашніх тварин, де розвиваються нові технології, з’являються нові бренди...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

У 900-літньому монастирі Ґрімберґен відкрили інноваційну пивоварню та ресторан

Ультрасучасна броварня абатства Ґрімберґен повертає мистецтво пивоваріння до його...

У Карпатах варять скандинавський сир у гармонії з фазами Місяця

Біодинамічна ферма – це виробництво закритого циклу, розповідає Міра...

Стартап створив інноваційний майонез з цитрусовими

Стартап, заснований у 2012 році, починав з соусів, заправок...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних...

Вибір редактора
В продовження теми