Hyperloop для бургерів: У майбутньому їжу доставлятимуть по підземним трубам

Навіщо використовувати дрони для доставки, якщо свіжий бургер може залетіти на кухню прямо через трубу?

spot_img

Реалізувати цю ідею взявся американський стартап Pipedream Labs.

Інноватор на ринку доставки планує створити підземну мережу трубопроводів для майже миттєвої доставки товарів

Ідея є однією з тих, які настільки божевільні, що ви не зрозумієте, геніальна вона чи дурна. Але працює це так: 

Система доставки Pipedream буде загальноміською підземною мережею, яка використовує труби та електроприводи для транспортування речей на високій швидкості. По суті, це Hyperloop для доставки, але замість того, щоб перевозити людей, він доставить пакунок від Amazon або гамбургер із обраного ресторану.

Початковий план полягає в тому, щоб створити мережу «середньої милі» для доставки на далекі відстані по містах. Наступним етапом буде доставка додому. Називатиметься сервіс Home Portal, а позиціонуватимуть як «дешева, швидку та екологічно чиста доставка продуктів, їжі та пакунків».

Інфраструктура Home Portal складатиметься з ПВХ-труб – тих самих, що використовуються міськими комунальними службами для водопровідних та електричних систем. (Насправді, якщо нічого не спрацює, то комунальним службам ця система і залишиться.)

Доставляти по трубах можна буде 95% продуктових товарів і майже будь-яку готову їжу з ресторану (за винятком піци, над якою компанія каже, що працює).

Скептики говорять, що ідея надто неможлива, адже побудувати інфраструктуру – дуже вартісно. До цього варто додати бюрократичні перепони та технічні проблеми. 

Тим не менш, що може бути більш креативним, аби стати реальністю? До речі, компанія вже залучила $1,6 млн початкового фінансування.

Нагадаємо, про тенденції, секрети, фішки та майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів можна почитати тут.

Джерело: Pipedream

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Microsoft відсвяткував випуск Windows 11 унікальним морозивом — зі шпалерами робочого столу

Bloom Windows 11 офіційно випустили вчора, 5 жовтня. Її вже можна безкоштовно завантажити в Центрі оновлень. Серед нововведень –...

«Ми почали процес перетворення з ремісників на foodtech-компанію». Дмитро Борисов про тренди у ресторанному бізнесі.

Коронавірусна криза переформатувала ресторанний бізнес. Нові сервіси, формати, технологічні рішення дозволили вижити у час, коли довелося зачиняти двері для...

Бокал для робота. Пошуком підробленного вина займеться штучний інтелект

Інноваційне рішення базується на основі двох різних технологій. Перша частина — «оптичний сканер», а точніше — апарат для спектроскопії, заснований на...

Китайський уряд інвестує у розробку альтернативного м’яса на фоні чуми свиней

Попередні одержувачі подібних фінансових асигнувань у Китаї включали розробників сонячних панелей та виробників електромобілів, і згодом стали світовими лідерами...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Може вас зацікавити

Майже 160 тис. грн отримають підприємства, які найбільше постраждали від війни

Кошти на відновлення господарської діяльності можна буде отримати у...

Післяпологові бокси та швидкоїжа для студентів — ініціативи, які отримали по $50 тис. від ринкового гіганта

Проєкт забезпечує підтримку жінок протягом восьми тижнів після народження...

Вибір редактора
В продовження теми