Hyperloop для бургерів: У майбутньому їжу доставлятимуть по підземним трубам

Навіщо використовувати дрони для доставки, якщо свіжий бургер може залетіти на кухню прямо через трубу?

Реалізувати цю ідею взявся американський стартап Pipedream Labs.

Інноватор на ринку доставки планує створити підземну мережу трубопроводів для майже миттєвої доставки товарів

Ідея є однією з тих, які настільки божевільні, що ви не зрозумієте, геніальна вона чи дурна. Але працює це так: 

Система доставки Pipedream буде загальноміською підземною мережею, яка використовує труби та електроприводи для транспортування речей на високій швидкості. По суті, це Hyperloop для доставки, але замість того, щоб перевозити людей, він доставить пакунок від Amazon або гамбургер із обраного ресторану.

Початковий план полягає в тому, щоб створити мережу «середньої милі» для доставки на далекі відстані по містах. Наступним етапом буде доставка додому. Називатиметься сервіс Home Portal, а позиціонуватимуть як «дешева, швидку та екологічно чиста доставка продуктів, їжі та пакунків».

Інфраструктура Home Portal складатиметься з ПВХ-труб – тих самих, що використовуються міськими комунальними службами для водопровідних та електричних систем. (Насправді, якщо нічого не спрацює, то комунальним службам ця система і залишиться.)

Доставляти по трубах можна буде 95% продуктових товарів і майже будь-яку готову їжу з ресторану (за винятком піци, над якою компанія каже, що працює).

Скептики говорять, що ідея надто неможлива, адже побудувати інфраструктуру – дуже вартісно. До цього варто додати бюрократичні перепони та технічні проблеми. 

Тим не менш, що може бути більш креативним, аби стати реальністю? До речі, компанія вже залучила $1,6 млн початкового фінансування.

Нагадаємо, про тенденції, секрети, фішки та майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів можна почитати тут.

Джерело: Pipedream

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Голландці на 3D-принтері друкують солодощі зі сміття

У всьому світі третина їжі йде у харчові відходи, навіть не доходячи до тарілки. Найпоширенішим «харчовим сміттям» у Нідерландах...

Яйце за півмільярда. Вперше в світі розробили штучний яєчний білок.

Каліфорнійська компанія Clara Foods застосовує технологію точного бродіння для виготовлення рослинних яєчних білків. Це ідентичний продукт тому, який міститься...

“Згущенка”, сметана та сир із буйволиного молока — українська ферма не встигає за попитом

На ферму можна сходити на екскурсію та поспілкуватися з справжнім буйволом. Їх тут — 74.За словами Ірини Левдар, що...

Сонячна паляниця: нідерландська пекарня розробила хліб з вітаміном D

Проте це не є відповіддю на ажіотажний попит споживачів у часи коронакризи, мовляв, менше хворіють ті люди, у яких...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Перше в світі лабораторне м’ясо краба потрапило в ресторани. Ціна — $3000 за кілограм

Її провів шеф-кухар Хосе Луїс Дель Амо з компанії...

Виробник першого в Україні рослинного стейку запускає унікальні креветки, кальмари, лосось та тунець

Уже цього літа «GreenGo» запропонувала широкій аудиторії українців ніжні...

13 українських сирів отримали бронзу, срібло та золото на найбільшому конкурсі у світі

Оксана Чернова, засновниця ProCheese Academy, говорить, що завдяки міжнародній...

Розумна кавомашина розрізняє 900 видів кави та сама замовляє капсули для приготування

BrewID — це абсолютно нова технологічна платформа, розроблена для...

Вибір редактора
В продовження теми