Hyperloop для бургерів: У майбутньому їжу доставлятимуть по підземним трубам

Навіщо використовувати дрони для доставки, якщо свіжий бургер може залетіти на кухню прямо через трубу?

Реалізувати цю ідею взявся американський стартап Pipedream Labs.

Інноватор на ринку доставки планує створити підземну мережу трубопроводів для майже миттєвої доставки товарів

Ідея є однією з тих, які настільки божевільні, що ви не зрозумієте, геніальна вона чи дурна. Але працює це так: 

Система доставки Pipedream буде загальноміською підземною мережею, яка використовує труби та електроприводи для транспортування речей на високій швидкості. По суті, це Hyperloop для доставки, але замість того, щоб перевозити людей, він доставить пакунок від Amazon або гамбургер із обраного ресторану.

Початковий план полягає в тому, щоб створити мережу «середньої милі» для доставки на далекі відстані по містах. Наступним етапом буде доставка додому. Називатиметься сервіс Home Portal, а позиціонуватимуть як «дешева, швидку та екологічно чиста доставка продуктів, їжі та пакунків».

Інфраструктура Home Portal складатиметься з ПВХ-труб – тих самих, що використовуються міськими комунальними службами для водопровідних та електричних систем. (Насправді, якщо нічого не спрацює, то комунальним службам ця система і залишиться.)

Доставляти по трубах можна буде 95% продуктових товарів і майже будь-яку готову їжу з ресторану (за винятком піци, над якою компанія каже, що працює).

Скептики говорять, що ідея надто неможлива, адже побудувати інфраструктуру – дуже вартісно. До цього варто додати бюрократичні перепони та технічні проблеми. 

Тим не менш, що може бути більш креативним, аби стати реальністю? До речі, компанія вже залучила $1,6 млн початкового фінансування.

Нагадаємо, про тенденції, секрети, фішки та майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів можна почитати тут.

Джерело: Pipedream

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Nestlé та Starbucks розлили каву у пляшки, щоб вийти на нові ринки

«Завдяки нашим планам розширення кави RTD, Nestlé продовжуватиме розвивати своє глобальне лідерство у галузі кави та отримуватиме користь від...

Стартап створив адаптогенні соки для досягнення внутрішнього дзену

«Немає кращого способу розслабитися та залишатися врівноваженим у святковий сезон — і не тільки — за допомогою адаптогенних соків...

Тістечка з чайних відходів знижують ризик ожиріння. Дослідження

Чай та кава відомі як джерела антиоксидантів, нерозчинної клітковини, незамінних амінокислот, цукру з низьким глікемічним показником, калію та кальцію.Однак...

Венчурні інвестори вкладають мільйони у створення молекулярної кави, сиру та віскі

Таким чином, обсяг фінансування Compound Foods від старту діяльності склав $5,3 млн.В інноваційну каву вклалися Lowercarbon Capital, SVLC, Collaborative...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Хоум хорека: через пандемію 44% ресторанів «на виніс» відкривається прямо вдома

Повна картина стане чіткішою у квітні, коли всі місцеві...

Голландці виростили золоті водорості на м’ясо. На 40% — це чистий білок

Водорость практично без зелених пігментів вдалося виростити у природних...

Чіповані: 92% відвідувачів ресторанів після вакцинації продовжать замовляти їжу онлайн

Про це свідчать результати дослідження, опубліковані виданням Delivering On...

Щотижня людство вирощує 3 кг лабораторного м’яса, скоро потужності значно зростуть

Там уже встановлена пара блискучих сталевих біореакторів об’ємом 6000...

Український бренд створює шоколад із інгредієнту для бальзамування мумій

Керобові плитки – це здорова альтернатива традиційному шоколаду, говорять...

Вибір редактора
В продовження теми