Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Україна створює перший індустріальний парк для новітньої харчової промисловості

    На Конференції з питань відновлення України, яка відбулася у швейцарському місті Лугано, українці презентували проєкт інноваційного парку для гравців харчового ринку України VOLIA.

    Індустріальний парк VOLIA об’єднуватиме  три локації, які спеціалізуватимуться на окремих етапах виробництва та просування продуктів його резидентів.

    У Вінниці буде побудовано центр виробництва та інновацій. Саме тут розробки нових продуктів проходитимуть шлях від розробки та прототипів до серійного виробництва. Ще однією складовою парку стане зерновий кластер в Івано-франківську та логістичний центр у приграничному Грушеві. Саме туди потраплятимуть українські харчові розробки перед консолідованим виводом на зовнішні ринки.

    «Така структура індустріального парку дозволяє будь-якому його резиденту користуватися компетенціями інших резидентів, без потреби будувати нову інфраструктуру. Так виникає виробнича синергія, яка підвищує ефективність усього парку», — пояснює Борис Шестопалов, акціонер компаній HD Group та GFS. Він став ініціатором та ідеологом створення парку.

    Шестопалов, акціонер компаній HD Group та GFS. Він став ініціатором та ідеологом проєкту VOLIA

    Опанувати теорію та практику новітнього харчового виробництва резидентам VOLIA допомагатиме команда професіоналів. В управлінську команду компанії U PARKS, яка керуватиме парком, окрім Бориса Шестопалова, увійшли: засновник брендів ЕПІ КУР та ЕПІ ХЕПІ, акціонер Володимир-Волинської птахофабрики Алекс Коваленко, стратег та футуролог, СЕО Advanter Group Андрій Дліrач та Валерій Кирилко, генеральний директор компанії IMC, яка спеціалізується на розвитку індустріальних парків.

    Структура індустріального парку дозволяє будь-якому його резиденту користуватися компетенціями інших резидентів, без потреби будувати нову інфраструктуру

    «В ядрі нашої команди носії необхідних експертиз. Наприклад, мої компанії давно лідери у виробництві борошна, круп та пластівців. Також посилюються і напрямки фудтеку. Алекс перший запустив масове виробництво екологічної курятини — без антибіотиків та іншого. Минулоріч його визнали лідером змін за версією Спілки підприємців України. А Андрій — це економічний футуролог N1 в Україні. Автор нових економічних програм для уряду», — представив Борис Шестопалов своїх партнерів під час свого виступу у Лугано.

    VOLIA, як амбітний проєкт, що може зробити Україну одним із лідерів ринку продовольства, підтримали як влада, так і бізнесові кола. Партнерами VOLIA стали українські Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерство економіки, Міністерство розвитку громад та територій, а також UkraineInvest – урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій.

    На рівні регіонів проєкт підтримали муніципалітети Вінниці та Львову. З боку закордонних організацій партнером проєкту стало UNIDO (Організація Об’єднаних Націй з промислового розвитку — Ред), а серед бізнес-організацій прихильність до проєкту висловила компанія UMG investmens.

    Виробничу зручність та ефективність посилять економічні переваги індустріального парку

    Виробничу зручність та ефективність посилять економічні переваги індустріального парку. Наприклад, минулого місяця для парків було скасовано корпоративний податок. Це своєю чергою вплине на собівартість продукції резидентів парку. У результаті кінцевий споживач отримає готовий продукт за меншими цінами, але без збитків для виробника. Така конкурентна  перевага стане дуже вчасною для тих виробників, які захочуть скористатися нагодою «відкритості» європейського ринку та налагодити експорт.

    «Українське слово VOLIA, яке використовується в нашій назві, дуже сильне. Воно означає водночас і свободу, і силу у досягненні мети», — каже Борис Шестопалов.

    Завантажити презентацію можна тут

    In English here

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Вода у кубі. Британці створили напої в мікрокубиках

    Microdrink являють собою крихітні кубики без цукру на основі екстрактів рослин і фруктів та мають натуральний смак.Крихітні кубики багаті...

    Світовий виробник в’яленого м’яса замінив корів на королівські гриби і додав диму

    Закуски створюють з королівської гливи. Ці гриби мають волокна, які максимально нагадують справжнє м’ясо — і за зовнішнім виглядом,...

    Британці «смажать» пончики під пучком пари — без жиру та консервантів

    Ентоні Флетчер, засновник стартапу, у співпраці з британськими вченими розробили та запатентували власну технологію виготовлення пончиків, що дозволяє тісту...

    Рослинні сухпайки для ЗСУ: чому це важливо?

    27 червня 2022 року на сайті президента України з’явилась петиція «Про введення вегетаріанських та веганських сухих пайків для Збройних...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    У Сінгапурі будують перший автоматизований завод з виробництва рослинних морепродуктів

    Нова фабрика буде служити виробничим майданчиком компанії, де розміщуватиметься...

    Тунець із сочевиці, крабові палички з водоростей — нові тренди foodtech

    Багато хто чув про рослинне м'ясо, але настав час...

    Вибір редактора
    В продовження теми