Україна створює перший індустріальний парк для новітньої харчової промисловості

На Конференції з питань відновлення України, яка відбулася у швейцарському місті Лугано, українці презентували проєкт інноваційного парку для гравців харчового ринку України VOLIA.

Індустріальний парк VOLIA об’єднуватиме  три локації, які спеціалізуватимуться на окремих етапах виробництва та просування продуктів його резидентів.

У Вінниці буде побудовано центр виробництва та інновацій. Саме тут розробки нових продуктів проходитимуть шлях від розробки та прототипів до серійного виробництва. Ще однією складовою парку стане зерновий кластер в Івано-франківську та логістичний центр у приграничному Грушеві. Саме туди потраплятимуть українські харчові розробки перед консолідованим виводом на зовнішні ринки.

«Така структура індустріального парку дозволяє будь-якому його резиденту користуватися компетенціями інших резидентів, без потреби будувати нову інфраструктуру. Так виникає виробнича синергія, яка підвищує ефективність усього парку», — пояснює Борис Шестопалов, акціонер компаній HD Group та GFS. Він став ініціатором та ідеологом створення парку.

Шестопалов, акціонер компаній HD Group та GFS. Він став ініціатором та ідеологом проєкту VOLIA

Опанувати теорію та практику новітнього харчового виробництва резидентам VOLIA допомагатиме команда професіоналів. В управлінську команду компанії U PARKS, яка керуватиме парком, окрім Бориса Шестопалова, увійшли: засновник брендів ЕПІ КУР та ЕПІ ХЕПІ, акціонер Володимир-Волинської птахофабрики Алекс Коваленко, стратег та футуролог, СЕО Advanter Group Андрій Дліrач та Валерій Кирилко, генеральний директор компанії IMC, яка спеціалізується на розвитку індустріальних парків.

Структура індустріального парку дозволяє будь-якому його резиденту користуватися компетенціями інших резидентів, без потреби будувати нову інфраструктуру

«В ядрі нашої команди носії необхідних експертиз. Наприклад, мої компанії давно лідери у виробництві борошна, круп та пластівців. Також посилюються і напрямки фудтеку. Алекс перший запустив масове виробництво екологічної курятини — без антибіотиків та іншого. Минулоріч його визнали лідером змін за версією Спілки підприємців України. А Андрій — це економічний футуролог N1 в Україні. Автор нових економічних програм для уряду», — представив Борис Шестопалов своїх партнерів під час свого виступу у Лугано.

VOLIA, як амбітний проєкт, що може зробити Україну одним із лідерів ринку продовольства, підтримали як влада, так і бізнесові кола. Партнерами VOLIA стали українські Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерство економіки, Міністерство розвитку громад та територій, а також UkraineInvest – урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій.

На рівні регіонів проєкт підтримали муніципалітети Вінниці та Львову. З боку закордонних організацій партнером проєкту стало UNIDO (Організація Об’єднаних Націй з промислового розвитку — Ред), а серед бізнес-організацій прихильність до проєкту висловила компанія UMG investmens.

Виробничу зручність та ефективність посилять економічні переваги індустріального парку

Виробничу зручність та ефективність посилять економічні переваги індустріального парку. Наприклад, минулого місяця для парків було скасовано корпоративний податок. Це своєю чергою вплине на собівартість продукції резидентів парку. У результаті кінцевий споживач отримає готовий продукт за меншими цінами, але без збитків для виробника. Така конкурентна  перевага стане дуже вчасною для тих виробників, які захочуть скористатися нагодою «відкритості» європейського ринку та налагодити експорт.

«Українське слово VOLIA, яке використовується в нашій назві, дуже сильне. Воно означає водночас і свободу, і силу у досягненні мети», — каже Борис Шестопалов.

Завантажити презентацію можна тут

In English here

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тісто з цвітної капусти: харчовий гігант запускає новий бренд їжі для схуднення

Vital Pursuit – їжа для тих, хто активно зосереджений на контролі ваги.Першими продуктами бренду будуть боули з цілозерновий та...

Продовольчий гігант Bunge інвестує у їжу майбутнього – продукти з комах

Nutrition Technologies використовує личинки чорної солдатської мухи для біологічного ферментування харчових відходів і промислових органічних побічних продуктів.Будучи тропічним видом,...

Рейтинг продуктів без лактози й глютену: найкращі варіанти для людей з непереносимістю

Багато людей страждають на різні види харчової непереносимісті. Найвідоміші – це целіакія й лактозна недостатність. Організм людей, в яких...

МХП запускає проєкт з організації харчування для інших компаній

Як компанія з потужним кулінарним виробництвом, багаторічною експертизою у роботі з харчовими продуктами, високими стандартами якості МХП запускає новий...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Каліфорнійці створили перший у світі безлакогольний джин, текілу та бурбон з канабісу

Бренд покликаний створити інноваційні коктейльні напої, використовуючи низькі дози...

Антилопи з біореакторів врятують від голоду населення Африки

«Південна Африка страждає від недоїдання. Діти відстають у рості...

Світовий виробник в’яленого м’яса замінив корів на королівські гриби і додав диму

Закуски створюють з королівської гливи. Ці гриби мають волокна,...

IKEA створила чорну ікру із водоростей

Ікринки Sjörapport є дійсно веганськими, але виглядають і смакують,...

Українці варять готові супи прямо в пакетах — за технологією з Нідерландів

"Нова кухня" знову почала виробництво супів у Славутичі на...

Вибір редактора
В продовження теми