Варять, як пиво – інноваційне молоко з’явиться на полицях супермаркетів

Австралійський продуктовий гігант Woolworths вклав нові інвестиції в сіднейський стартап з виробництва альтернативного білку All G Foods.

Сума залишається нерозкритою, але відомо, що минулого року стартап уже зібрав $16 млн початкового капіталу.

Компанія в даний час виробляє ряд рослинних продуктів під назвою Love BUDS та використає фінансування для розширення існуючих ліній. Посеред іншого стартап планує виробництво молочних продуктів без тварин за допомогою технології точного бродіння.

Love BUDS продається в більш ніж 300 магазинах мережі Woolworths

Планується, що скоро на полицях гіганта з’явиться також фарш, сосиски, бекон і нагетси Love BUDS.

MilkCELL, молочний підрозділ компанії, буде запущений через два-три роки за підтримки якраз цієї останньої інвестиції від Woolworths.

У компанії розповідають, що створення молока за технологіями точного бродіння схоже на варіння пива. У пивоварінні мікроорганізми споживають поживні речовини і виробляють алкоголь, а у випадку MilkCELL замість алкоголю мікроорганізми створюють молочні білки. Це стало можливим тому, що вчені-технологи у сфері харчування закодували їх за допомогою ДНК молочного білка.

Технологія має величезний потенціал, щоб покласти край експлуатації тварин і допомогти справитися з кліматичною кризою, говорять у компанії.

До слова, для австралійської рітейл-мережі це не перша інвестиція у виробництво альтернативної їжі. Раніше гігант уже інвестував у кілька веганських стартапів, нарощуючи їх приступність на полицях.

У 2019 році компанія створила венчурний фонд W23, щоб інвестувати в інноваційні харчові технології, а минулого року очолила раунд залучення фінансування для Harvest B, австралійського виробника альтернативного білка.

Нагадаємо, раніше newfood.ua писав про ТОП найкращих замінників молока. Що вибрати – читайте тут.

Джерела: Foodanddrinkbusiness, Plantbasednews, Woolworths

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний холодильник знищує бактерії, щоб подовжити термін зберігання їжі

Обладнання представлене на міжнародній виставці CES-2022 в США.Розумна система зберігання продуктів Uvera має базовий блок, який вакуумуватиме контейнери, щоб...

Ресторан 5-зіркового готелю в Абу-Дабі в Надвечір’я Різдва пригощатиме кутею, борщем та голубцями

На захід вже зареєструвалися близько 160 осіб, а пригощатиме різдвяними стравами ресторан White 5-зіркового готелю Jumeirah at Saadiyat Island...

Кейтеринговий гігант запускає робота для друку рослинних гамбургерів

Розгортання робота шеф-кухаря SavorEat знаменує собою перше впровадження технології 3D-друку ізраїльської компанії в США.SavorEat, яка стала публічною на Тель-Авівській...

Виробник кефіру створив напої з грибів, що зменшують тривожність та піднімають настрій

Адаптогенні напої є останнім доповненням до портфоліо ферментованих напоїв Lifeway з вівсом. У їх складі – десять живих і...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Синергія, конкуренція та VOLIA до успіху: як працюватиме перший інноваційний foodtech-кластер в Україні

Нещодавно в Україні оголосили про створення справжнього інкубатора для...

Американці знайшли спосіб здешевити рослинне молоко і зробити його смачнішим

Як зазначають у компанії, частіше за все молочні альтернативні...

Вибір редактора
В продовження теми