Нова запатентована технологія PrimeLock+ імітує клітини тваринного жиру таким чином, що рослинне м’ясо за смаком та текстурою максимально схоже з тваринним аналогом.
Технологія являє собою ароматизовану матрицю, яка містить 25% кокосової олії, менше 2% солі та не містить доданого цукру.
Її функція — зберегти жир і смак у матриці протягом всього процесу приготування.
«Інкапсульована кокосова олія частково тане в матриці, зберігаючи більшу частину жиру, що дозволяє відтворити соковитість м’яса», — пояснює Флафіо Гарофало, глобальний директор, що відповідає за категорію смаку у Givaudan.
Візуально це має привабливий вигляд. Білий колір кокосової олії імітує мармуровість у рослинному м’ясі
Технологія, над якою працювали три роки, «особливо добре» працює в рослинних гамбургерах, ковбасах і фрикадельках.
PrimeLock+ дозволяє зменшити кількість жиру до 75%, відповідно знижуючи калорійність до 30% та забезпечує при цьому стабільність протягом терміну зберігання.
З точки зору маркування, інгредієнти, що передбачає технологія, а саме кокосова олія та натуральний ароматизатор, повинні бути зазначені на етикетці.
А тим часом, стартап Cubiq Foods виростив у лабораторії жир який може замінити кокосову олію у рослинному м’ясі.
Джерело: Bakery and Snacks