Швейцарці розробили технологію, що імітує мармуровість у рослинному м’ясі

Швейцарський виробник ароматизаторів, в тому числі харчових, Givaudan розробив технологію, яка дозволяє контролювати виділення жиру під час приготування та зберігає соковитість веганського м’яса.

Нова запатентована технологія PrimeLock+ імітує клітини тваринного жиру таким чином, що рослинне м’ясо за смаком та текстурою максимально схоже з тваринним аналогом.

Технологія являє собою ароматизовану матрицю, яка містить 25% кокосової олії, менше 2% солі та не містить доданого цукру.

Її функція — зберегти жир і смак у матриці протягом всього процесу приготування.

«Інкапсульована кокосова олія частково тане в матриці, зберігаючи більшу частину жиру, що дозволяє відтворити соковитість м’яса», — пояснює Флафіо Гарофало, глобальний директор, що відповідає за категорію смаку у Givaudan.

Візуально це має привабливий вигляд. Білий колір кокосової олії імітує мармуровість у рослинному м’ясі

Технологія, над якою працювали три роки, «особливо добре» працює в рослинних гамбургерах, ковбасах і фрикадельках.

PrimeLock+ дозволяє зменшити кількість жиру до 75%, відповідно знижуючи калорійність до 30% та забезпечує при цьому стабільність протягом терміну зберігання.

З точки зору маркування, інгредієнти, що передбачає технологія, а саме кокосова олія та натуральний ароматизатор, повинні бути зазначені на етикетці.

 

А тим часом, стартап Cubiq Foods виростив у лабораторії жир який може замінити кокосову олію у рослинному м’ясі.  

Джерело: Bakery and Snacks

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці першими створили глазур для пончиків, яка продовжує термін придатності

Американський виробник хлібобулочних виробів Dawn Foods розробив нелипку глазур, яка дозволить продовжити термін придатності пончиків.Dawn Foods стверджують, що їх...

Харчовий гігант вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом

У рамках угоди Coca‑Cola виділила $1,1 млрд на Microsoft Cloud з його генеративним штучним інтелектом та можливостями використання у...

Релоковані виробники їжі можуть отримати майже 1 млн грн гранту

Фінансування передбачає до 20 тис. євро (приблизно 800 тис. грн у національній валюті) для релокованих та місцевих підприємств, а...

Латте вже не те. З грибів та конопель розробили ідеальне рослинне молоко для кави

Обидва варіанти рослинного молока пройшли успішні тести серед баристів, та можуть використовуватися до кави замість вершків чи звичайного тваринного...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Британці винайшли фермент, що перетворює з’їдені солодощі на здорову їжу

Продукт розроблений для ринку США і очікувано з’явиться там...

Кульки, загорнуті у водорості — тепер так виглядає інноваційна кава

Про це на своєму LinkedIn прозвітувався генеральний директор CoffeeB...

Лідер виробництва лабораторного жиру випустить свої перші гібридні сосиски

Ковбаски Mission Chorizo ​​є гібридним продуктом, виготовленим з нерозкритих...

На впровадження штучного інтелекту у виробництво їжі можна отримати 4 млн грн

Мета USAID – підтримати інноваційну трансформацію та розвитку переробних...

Німецький стартап перший у світі за допомогою точного бродіння створив шоколад без какао-бобів

QOA застосовує технологію точного бродіння, що дозволяє відтворити склад...

Вибір редактора
В продовження теми