Приводом для цього став зростаючий попит з боку виробників харчових продуктів, зазначають у компанії.
Ще весною 2021 року KaTech був придбаний глобальним виробником інгредієнтів Ingredion для того, аби остання змогла активніше розвиватися в напрямку розробки рослинних замінників тваринного м’яса, риби, молока тощо.
Але й Ingredion має тут чималий досвід. Приділяючи особливу увагу гороховому протеїну, компанія стала першим виробником у США, який випустив ізолят білка гороху, підвищивши вміст протеїну в ряді продуктів.
Зараз KaTech виготовляє безліч інгредієнтів для рослинних альтернатив – сосисок та ковбасок, рослинних м’ясних нарізок, фаршу, нагетсів, паштетів, котлет – рибних і м’ясних, йогуртів, молока, майонезу, соусів тощо.
Для подальшого розширення свого портфеля KaTech вирішила інвестувати в свій існуючий експериментальний завод у Німеччині, придбавши нове обладнання. Будучи особливо актуальним для виробництва альтернатив м’ясу та рибі, пілотний завод допоможе реалізувати бажання компанії зосередитися на продуктах рослинного походження.
«Ця інвестиція дозволить нам ще краще підтримувати своїх клієнтів у розробці рослинних текстурних інгредієнтів для їх окремих альтернативних м’ясних та рибних продуктів високої якості, які вони можуть швидко та ефективно вивести на ринок», – говорить Олександр Месе, керівник технічного відділу KaTech.
Основна частина нового обладнання — установка надтемпературної обробки, де можна моделювати різні технології під конкретного клієнта. Тут проводитимуть пастеризацію, застосовуватимуть трубчасний та пластинчастий нагрів, гомогенізатор дуже високого тиску та інші інновації.
Нагадаємо, американский виробник альтернативного м’яса планує відкрити свій дослідний центр з тестувальною кухнею в Китаї.
Джерело: KaTech