Поєднуючи нові та вже існуючі технології з «архітектурою їжі», компанія створила майже ідентичні версії продуктів.
Шоколад без какао, арахісове масло без горіхів та кава без зерен — це улюблена їжа, яка не обмежена проблемами з вирощуванням та виробництвом, кажуть Voyage Foods.
Процес відтворення починається з визначення базових молекул продуктів хімічним методом.
Далі такі ж молекули шукають в більш екологічних продуктах або таких, що не викликають алергії.
Щоб максимізувати користь від застосовуваних інгредієнтів, «базові молекули» беруть з економічно ефективних культур або перероблених відходів харчової промисловості.
Спочатку, вихідні інгредієнти важко віднести до готового продукту. Потрібного смаку досягають під час «складання молекул», що включає такі процеси як ферментація, обсмажування чи переробка, пояснюють розробники.
Арахісове масло, що планують випустити вже наступного місяця, роблять з насіння соняшнику, виноградних кісточок та нутового борошна.
В основі молекулярного молочного шоколаду — суміш олії ши та соняшникової, виноградних кісточок і солі.
Кава ж представлена у вигляді густого сиропу, у який достатньо додати молока чи води.
Очікується, що шоколад буде запущений у другій половині цього року, а кава — у 2023 році.
Втім, наразі можна спробувати каву з фініків або з лушпиння соняшнику від американської компанії Atomo.
Джерело: Green Queen, Voyage Foods
“Кто сдает продукт вторичный, тот питается отлично!” У меня две новости – плохая и хорошая. Плохая – нам придется есть дерьмо! Хорошая – этого дерьма у нас просто завались! Шоколад и арахисовое масло из испорченных продуктов – это ли не достойная перспектива в 21 веке?