Lupreme – це протеїн із необробленого солодкого люпину, який дозволяє виробникам альтернативної їжі створювати нові замінники тваринних страв або просто заміщувати дороге м’ясо у рецептурі.
Протеїн із люпину уже здобув чималу популярність.
В 2021 р. Eighth Day Foods отримала за нього винагороду на World Plant-Based Awards 2021 як за «Кращий білок».
У підтримку австралійського протеїну виступив знаменитий шеф-кухар Скотт Фіндлі, який свого часу навчався у Гордона Рамзі та був приватним шеф-кухарем таких відомих клієнтів як сер Пол Маккартні, Ріанна, Мадонна, Елтон Джон та Бейонсе.
«Я спеціалізуюся на рослинних рецептах з 2004 року, коли вперше почав готувати для Пола Маккартні, – сказав Фіндлі. – Я подорожував по всьому світу, використовуючи різні продукти на рослинній основі, і ще не зустрічав нічого настільки універсального, смачного та легкого в роботі інгредієнта, як Lupreme».
За словами Джен Дрю, співзасновниці Eighth Day Foods, з люпинового протеїну можна робити абсолютно все – ліпити пельмені, варити супи чи застосовувати, як альтернативу рибі.
Lupreme складається з 43% білка і 30% клітковини
Він насичений поживними речовинами, що дає неабиякі конкурентні переваги на ринку, який швидко розвивається.
«Нам регулярно говорять, що жоден інший білок не має такого смаку. І доведено, що жоден інший білок не є таким сприятливим для планети», — сказав Роджер Дрю, винахідник Lupreme і співзасновник Eighth Day Foods.
Для створення м’ясистої текстури рослинного білка компанія розробила власний процес ферментації бобів люпину. Також Дрю наголошує на простоті отримання Lupreme: їм необхідний всього один інгредієнт – люпин.
За сировину доведеться поборотися. Нині 96% люпину згодовується на корм худобі. Проте, враховуючи, що Lupreme має на меті замінити м’ясо, це буде не так складно.
Джерела: Eighth Day Foods, Food Ingredients First, Vegconomist