Протеїн з люпину, який їсть легендарна Бейонсе: створили начинку для пельменів, м’ясо та аналог риби

Австралійська компанія Eighth Day Foods зібрала $1 млн початкового фінансування для основного продукту у своєму портфелі – білку Lupreme.

Lupreme – це протеїн із необробленого солодкого люпину, який дозволяє виробникам альтернативної їжі створювати нові замінники тваринних страв або просто заміщувати дороге м’ясо у рецептурі.

Протеїн із люпину уже здобув чималу популярність. 

В 2021 р. Eighth Day Foods отримала за нього винагороду на World Plant-Based Awards 2021 як за «Кращий білок». 

У підтримку австралійського протеїну виступив знаменитий шеф-кухар Скотт Фіндлі, який свого часу навчався у Гордона Рамзі та був приватним шеф-кухарем таких відомих клієнтів як сер Пол Маккартні, Ріанна, Мадонна, Елтон Джон та Бейонсе.

«Я спеціалізуюся на рослинних рецептах з 2004 року, коли вперше почав готувати для Пола Маккартні, – сказав Фіндлі. – Я подорожував по всьому світу, використовуючи різні продукти на рослинній основі, і ще не зустрічав нічого настільки універсального, смачного та легкого в роботі інгредієнта, як Lupreme».

За словами Джен Дрю, співзасновниці Eighth Day Foods, з люпинового протеїну можна робити абсолютно все – ліпити пельмені, варити супи чи застосовувати, як альтернативу рибі. 

Lupreme складається з 43% білка і 30% клітковини

Він насичений поживними речовинами, що дає неабиякі конкурентні переваги на ринку, який швидко розвивається.

«Нам регулярно говорять, що жоден інший білок не має такого смаку. І доведено, що жоден інший білок не є таким сприятливим для планети», — сказав Роджер Дрю, винахідник Lupreme і співзасновник Eighth Day Foods. 

Для створення м’ясистої текстури рослинного білка компанія розробила власний процес ферментації бобів люпину. Також Дрю наголошує на простоті отримання Lupreme: їм необхідний всього один інгредієнт – люпин. 

За сировину доведеться поборотися. Нині 96% люпину згодовується на корм худобі. Проте, враховуючи, що Lupreme має на меті замінити м’ясо, це буде не так складно.

Джерела: Eighth Day Foods, Food Ingredients First, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з початком війни повернулися до України після десяти років життя в...

Верблюже молоко посуне позиції коров’ячого і навіть рослинного. Воно дуже корисне, хоча і дороге

Обсяг продажів молока на цей час оцінюється в $1,34 млрд. Очікується, що до 2032 року цей показник зростатиме на...

“We’ve started transforming from artisans to a foodtech company.” Dmytro Borysov – on trends in the restaurant business.

The coronavirus crisis has disrupted the restaurant business. New services, formats, and technological solutions allowed them to survive when...

Danone поїть українців інноваційним молоком із вівса, кукурудзи та лісових горіхів

Українські споживачі уже можуть знайти широкий асортимент напоїв і йогуртів Alpro, включно з мигдальним молоком (із додаванням цукру та...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Інноваційні технології у сфері ресторанного бізнесу

Кілька років тому найбільш вдалими інноваціями в ресторанному бізнесі...

Легендарний лікер запакували у пляшки із ячменю, які легко утилізуються

Розроблена у співпраці з PA Consulting і PulPac, пляшка...

Світові виробники алкоголю почали розливати горілку у пляшки з картону

Паперовими пляшками уже користуються такі великі бренди як Absolut...

В магазинах з’явиться лосось із спіруліни — він копчений та містить 40% білка

Компанія SimpliiGood, яка спеціалізується на продуктах із мікроводоростей, анонсувала...

Nestlé та Starbucks розлили каву у пляшки, щоб вийти на нові ринки

«Завдяки нашим планам розширення кави RTD, Nestlé продовжуватиме розвивати...

Вибір редактора
В продовження теми