Морозиво та маргарита одним натисканням кнопки – настільний гаджет отримав премію за інновації

Настільний прилад ColdSnap, який готує морозиво, маргариту та холодні кавові напої менш ніж за дві хвилини, отримав на CES 2021 в США нагороду за інновації. Експерти ринку називають його справжнім дивом у приготуванні холодних частувань.

CES 2021 – один з найбільш впливових технологічних заходів у світі. Саме CES є місцем дебюту новаторських технологій – від відеомагнітофона в 1970 році до першого Xbox в 2001 та останніх розробок у сфері віртуальної реальності у 2021-му.

Метью Фонте, автор гаджету з приготування морозива та генеральний директор ColdSnap, говорить, що насправді авторка ідеї – його дочка.

Щоразу, читаючи дітям перед сном, Фонте просив їх придумати ідею для нового винаходу. Одного вечора в 2018 р. дочка запропонувала створити машину, яка б готувала порцію морозива одним натисканням кнопки. Тоді Фонте сказав їй, що не думає, що таке можливо, і пояснив, чому.

«Іноді доводиться ставити відро в морозилку на кілька годин. І це буде лише один смак морозива. Як мінімум, потрібно зачекати 40-50 хвилин, щоб десерт замерз», – сказав він тоді.

Проте пізніше поспілкувався з колегами. І зрозумів – якщо існують машини, які заморожують півтори кварти морозива за 40 хвилин, то, ймовірно, одну порцію, вони б заморозили швидше.

Озброївшись знаннями, інженер за освітою, Фонте почав працювати з 3D-друком деталей у своєму гаражі та будувати прототипи. 

Зараз його гаджет дійсно в змозі готувати готувати морозиво зі спеціальних капсул одним натисканням кнопки. Ба більше – він готує алкогольні коктейлі, кавові напої, заморожений йогурт, смузі та багато іншого.

Сьогодні, через чотири роки, у його команді більше 40 співробітників. Найближчим часом вони планують створити щонайменше сотню нових машин, а в 2023 році приступити до більш ширшого завоювання ринку.

Нагадаємо, раніше японський професор створив телеекран, що передає смак їжі, якщо його облизати.

Джерела: CNN, ColdSnap

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Покращує стресостійкість: український бренд виготовляє середньовічний шоколад

Шоколад ручної роботи виготовляється з високоякісних какао-бобів за технологією, яка дозволяє зберегти унікальні смаки та аромати. Для цього виробництво...

Перша інновація за 75 років кришка для банок, яка відкривається одним пальцем

Незначним натисканням кнопки в центрі кришки з контейнера вивільняється вакуум, що дозволяє легко відкривати банку Цей механізм робить рішення особливо...

Брокомоле та їжа лівійських євреїв. Українська «Стодола» виготовила унікальні соуси

У лютому компанія випустила на ринок цілу лінійку незвичайної органічної їжі. Це – соус брокомоле, що являє собою суміш...

Бомба-ракета: український сервіс доставки Rocket запрацював в Амстердамі

Нідерланди стали другою серед десятка європейських держав, де Rocket планує стартувати роботу в 2021 році.«‎Ми віримо, що країна тюльпанів...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Олена Обабкова, засновниця бренду Kombucha Live: «Наші початкові інвестиції окупилися в перший же рік роботи»

Як розповіла для newfood.ua засновниця бренду Олена Обабкова, Kombucha...

Сінгапур інвестує $15 млн у перетворення неїстівних відходів на сучасну їжу

Центр зосередиться на передових технологіях мікробного клітинного інжинірингу для...

Фіни тестують пиво та горілку з вуглекислого газу. Виробництво — з наступного року

Зараз Aircohol разом із фінською алкогольною компанією Brukett розробляються...

Замінники м’яса: ТОП-13 продуктів з високим вмістом білка

Яйця В одному яйці може бути від 5 до 8...

Сироватку від йогурту перетворили в ігристий тонік з пробіотиками та кальцієм

Ще з 17-го століття сироватку вважали модним імуностимулюючим напоєм...

Вибір редактора
В продовження теми