Філейні котлети з грибного міцелію розкупили менш ніж на добу

Американський стартап Meati, що створив м’ясне філе з міцелію, запустив передзамовлення на курячі альт-котлети та розпродав їх менш ніж за 24 години.

Міцелій, коренева структура грибів, ідеально підходить для приготування альтернативного м’яса завдяки своїй м’язовій текстурі та щільності поживних речовин.

Він дає змогу отримувати в 20 разів більше білка на гектар, ніж соя, при мінімальній обробці, кажуть виробники.

Курячі котлети Meati з «грибного м’яса» представлені у класичному варіанті та хрусткі в паніровці.

Вони на 95% складаються з міцелію та налічують мають 18 г повноцінного білка та незначну кількість жиру. Не містять цукру, холестерину та глютену.

«Наш список інгредієнтів дуже короткий: міцелій + трави та спеції», — кажуть розробники.

Продукт готується так само легко, як і тваринний варіант. Котлети можна смажити, запікати та готувати на грилі.

Після повідомлення про запуск продажів, за першу годину розкупили 1116 котлет, а весь запас було розпродано за добу

Meati обіцяють поповнити запас котлет у найближчі кілька тижнів та незабаром запустити новий продукт — філейний стейк.

Наразі стартап планує будівництво виробничого заводу, котрий допоможе реалізувати амбіції виробляти кількість м’яса, еквівалентну 4,5 тис. корів за добу.

Серед інших планів компанії — зайняти лідируючі позиції у категорії продажів з оборотом в $1 млрд до 2025 року.

Джерело: Vegconomist, Meati

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Без звуків «Му»: молочний сир без корів з’явиться на ринку через два роки

Замість корів Formo використовує мікроорганізми, кодовані послідовностями ДНК молочного білка. Ці клітини вирощують у ферментері, поки не буде отримано...

Пиво, зварене з роботом-пивоваром, взяло золото на найбільшому конкурсі у світі

Американський портер Крістіана Чендлера, приготований за допомогою BEERMKR, обійшов 164 учасників. "Чорт, я взяв золото! Та я роками намагався виграти...

Пляжний бургер та крабовий пиріг: канадські гіганти створюють м’ясо з цукрових водоростей

Наразі триває етап науково-дослідної роботи у рамках партнерства та вже розроблені перші страви. Комерційне виробництво розпочнеться навесні 2022 року «Перехід на...

Зірка «Гри престолів» разом з французьким брендом випустила шкіряні сумки з відходів яблук

Англійська акторка Мейсі Вільямс, відома завдяки своїй ролі Ар’ї Старк у «Грі престолів», спільно з французьким модним брендом Coperni...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

“Згущенка”, сметана та сир із буйволиного молока — українська ферма не встигає за попитом

На ферму можна сходити на екскурсію та поспілкуватися з...

Йогурт з кісточок абрикосів — інноваційний продукт нового року

Продукт має горіховий, вершковий смак та вже перевірений на...

Є щось? На Сумщині із конопель варять сир та виготовляють ікру

Фермерське господарство було засноване київським менеджером Юрієм Колесником у...

Угандійські жінки створили замінник м’яса із найвонючіших плодів у світі

Насправді за використання джекфрута у створенні альтернативи м’ясу взялося...

Господарство на Чернігівщині плавить шоколадну моцарелу та варить сир з шафраном

Засновник фермерського господарства та сироварні Григорій Ткаченко говорить, що...

Вибір редактора
В продовження теми