Відштовхує воду та бруд – в Австралії винайшли інноваційний біопластик для пакування

Вчені Університету RMIT в Австралії створили інноваційний біопластик, який відштовхує рідини та бруд, як це робить лист лотоса у дикій природі.

Мехран Гасемлу, науковець PhD RMIT та провідний автор дослідження, опублікованого в Science of the Total Environment​, говорить, що новий біопластик ідеально підходить для упаковки свіжих продуктів і їжі на винос.

«Пластикові відходи є однією з наших найбільших екологічних проблем, тому альтернативи, які ми розробляємо, повинні бути екологічно чистими та економічно ефективними, щоб мати можливість широкого використання», – ділиться Гасемлу.

Його винахід передбачає масштабне виробництво та не потребує складного обладнання.

«Ми відтворили феноменально водовідштовхувальну структуру листя лотоса, щоб отримати унікальний тип біопластика, який точно поєднує міцність і здатність до розкладання», – сказав він.

Він виготовляється з дешевої та широко доступної сировини – крохмалю та целюлози. Біопластик матиме конкурентну вартість та швидко й природним чином розкладається «Ми ретельно відбирали сировину для компостування, і це знайшло відображення в результатах наших досліджень ґрунту, які показали, що наш біопластик швидко руйнується під впливом бактерій і мікробів у ґрунті», – додав винахідник.

Виготовлення біопластику не вимагає нагрівання або складної технології, тож його легко можна інтегрувати в існуючі виробничі процеси.

Нагадаємо, раніше гонконзький стартап створив водорозчинні пакети для продуктів.

Джерела: Університет RMIT, Renewable-Carbon, ScienceDirect

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Безос та Ді Капріо допомогли виробнику культивованого лосося зібрати рекордні інвестиції

Найбільший в історії раунд фінансування очолив Л. Каттерон. Серед інших відомих інвесторів — Леонардо Ді Капріо, Bezos Expeditions, Temasek...

Як ракета над Парижем: Український сервіс доставки їжі розпочав роботу у Греції та Франції

У Греції Rocket запустив доставку в Афінах. На сьогодні там підключені до сервісу десятки ресторанів в різних районах міста.У...

Ізраїль готується стати країною №1 у виробництві інноваційної їжі

Ідейним натхненником такої стратегії став сам прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Сил та натхнення йому надала дегустація лабораторного м'яса у...

Nestle підтримала розробника веганських бургерів – смачніших за Impossible Food та Beyond Meat

Перша пропозиція компаній, гамбургер з гороховим протеїном без глютену, без ГМО, буде представлена ​​в жовтні 2022 року. Зараз у...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Стартап розробив реалістичну заміну тунця із пшениці та крохмалю

Альтернативну рибу можна готувати, так само як і оригінальну....

Nestlé інвестує у фуа-гру з древньої японської приправи

Це вже другий сезонний запуск рослинної фуа-гри. Нова версія...

Напої з адаптогенними грибами — американці розробили пробіотичні шоти

Американська компанія So Good So You розробила органічні пробіотичні...

Пончики з лікером Baileys та пивом Guinness — не шаурма з одеколоном

Пончики мають термін зберігання 1 рік у замороженому стані...

Угандійські жінки створили замінник м’яса із найвонючіших плодів у світі

Насправді за використання джекфрута у створенні альтернативи м’ясу взялося...

Вибір редактора
В продовження теми