Відразу кілька світових брендів перейдуть на паперові пляшки у рамках масштабних тестувань

Виробник екологічно чистих пакувальних технологій Pulpex спільно з Stora Enso створили паперові пляшки з целюлози деревного волокна.

Співпраця розпочалась у травні минулого року з розробки формованого волокна, що біологічно розкладається, переробляється та може використовуватись для заміни пластмас.

Волокно отримують із деревної целюлози швейцарського та фінського виробництва, хімічних і хіміко-термомеханічної целюлоз шляхом пресування їх у потрібну форму.

Досі волокно використовувалось для виробництва мисок, лотків та кришок. Тепер з нього створили і екологічно чисті паперові пляшки.

Всередині пляшка замість традиційної пластикової прокладки буде покрита запатентованим харчовим покриттям Pulpex. Компанія виготовляє його відповідно до типу продукту, який буде знаходитись у пляшці.

Вуглецевий слід паперової пляшки менший на 75% порівняно з пластиковою

Протягом 2022 року компанії-розробники активно тестуватимуть паперові пляшки з метою подальшого виведення в широкомасштабне виробництво.

Ці зусилля підкріплені фінансово: щоб подвоїти потужності виробництва формованого волокна Stora Enso інвестує 8 млн євро.

До тестування паперових пляшок залучать відразу декілька брендів, хоча яких саме – компанії не уточнюють.

Чому досі подібного рішення не спостерігалося на ринку? Сохраб Каземахвазі, віце-президент Stora Enso, каже, що виробництво пляшок із волокна – складне за своєю суттю. Як мінімум тому, що кожен споживач такої тари ставить перед нею різні вимоги щодо форми, можливостей транспортування, складу, і т.д. Дуже відрізняються властивості пляшки і від того, що знаходимитиметься всередині – газований чи звичайний напій.

Нагадаємо, раніше Nestle випустила паперову пляшку для води, але з пластиковим бар’єром.

Джерело: Beverage Daily

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Завод з вироблення лабораторної курятини й баранини з’явиться у 2022 році

Повноцінний запуск потужностей запланований на 2022 р. До того часу це мають одобрити регулюючі органи.Учасники ринку стверджують, що кілька...

Wine Wall — автономний кіоск для продажу вина з роботом-сомел’є

Ідея проекту в тому, щоб запропонувати магазинам та ресторанам автономне рішення для продажу алкоголю.Рішення пропонується в трьох різних розмірах...

До останньої краплі: стартап з виробництва «чайних бомбочок» отримав $5 млн інвестицій

Загалом обсяг залучених інвестицій від старту проєкту становить $8,4 млн.Зібрані кошти допоможуть Tea Drops розширитися від поточної моделі прямої...

Одна з найстаріших агрокомпаній США інвестує у сировину для рослинного м’яса

Заснована в 1977 році, сьогодні компанія Sojaprotein має торгові представництва в 65 країнах світу і пропонує широкий асортимент рослинних...

Харчові звички майбутнього: як технології змінять наш раціон у 2030 році

Яка їжа майбутнього: якою вона буде? Однією з найбільш значущих змін, які ми можемо очікувати, є поява штучного м'яса та...

Харчові тренди, які впливатимуть на майбутнє

Щоб насолодитися смаками та дослідити нові кордони гастрономії, заглибмося в найочікуваніші харчові тренди, які захопили світове бачення цього року...

Може вас зацікавити

Пармський молочник. Чому ентузіаст суперфуду увійшов в історію як світовий шахрай

5 травня 2002 року стало справжнім святом для мешканців...

Корейці вперше в світі виростили у лабораторії японську креветку

Південнокорейська компанія CellMEAT успішно культивувала прототип креветок токто —...

Вибір редактора
В продовження теми