Відразу кілька світових брендів перейдуть на паперові пляшки у рамках масштабних тестувань

Виробник екологічно чистих пакувальних технологій Pulpex спільно з Stora Enso створили паперові пляшки з целюлози деревного волокна.

Співпраця розпочалась у травні минулого року з розробки формованого волокна, що біологічно розкладається, переробляється та може використовуватись для заміни пластмас.

Волокно отримують із деревної целюлози швейцарського та фінського виробництва, хімічних і хіміко-термомеханічної целюлоз шляхом пресування їх у потрібну форму.

Досі волокно використовувалось для виробництва мисок, лотків та кришок. Тепер з нього створили і екологічно чисті паперові пляшки.

Всередині пляшка замість традиційної пластикової прокладки буде покрита запатентованим харчовим покриттям Pulpex. Компанія виготовляє його відповідно до типу продукту, який буде знаходитись у пляшці.

Вуглецевий слід паперової пляшки менший на 75% порівняно з пластиковою

Протягом 2022 року компанії-розробники активно тестуватимуть паперові пляшки з метою подальшого виведення в широкомасштабне виробництво.

Ці зусилля підкріплені фінансово: щоб подвоїти потужності виробництва формованого волокна Stora Enso інвестує 8 млн євро.

До тестування паперових пляшок залучать відразу декілька брендів, хоча яких саме – компанії не уточнюють.

Чому досі подібного рішення не спостерігалося на ринку? Сохраб Каземахвазі, віце-президент Stora Enso, каже, що виробництво пляшок із волокна – складне за своєю суттю. Як мінімум тому, що кожен споживач такої тари ставить перед нею різні вимоги щодо форми, можливостей транспортування, складу, і т.д. Дуже відрізняються властивості пляшки і від того, що знаходимитиметься всередині – газований чи звичайний напій.

Нагадаємо, раніше Nestle випустила паперову пляшку для води, але з пластиковим бар’єром.

Джерело: Beverage Daily

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Аргентинський стартап робить яскраві барвники з ниткоподібних грибів. Раніше для цього мололи комах

Стартап використовує ниткоподібні гриби, які можуть виробляти специфічні кольори при подачі недорогої сировини у біореакторах.Гриби виділяють пігмент в середовищі,...

Від учора набори клітин різних тварин для вирощування м’яса можуть купити невеликі стартапи

12 червня 2023 року Extracellular, організація з розробки та виробництва культивованого м'яса, оголосила про доступність недорогих та безліцензійних наборів (банків) клітин...

На створення окремого інституту по вивченню кліткового м’яса виділили 10 мільйонів доларів

Ця фінансування є частиною інвестиції у $146 млн, які Міністерство сільського господарства США (USDA) роздає за програмою створення стійких...

Столітня компанія із Японії пече крекери із голів креветок та залишків лапші

Заснована у 1866 р., Keishindo базується в місті Кейшіндо (Нагої), яке відоме крекерами з креветок, виготовленими з сурімі (креветкової...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Coca‑Cola змішає популярний напій з горілкою зі шведської пшениці

Коктейль дебютує на початку 2024 р. в деяких європейських...

Британці винайшли фермент, що перетворює з’їдені солодощі на здорову їжу

Продукт розроблений для ринку США і очікувано з’явиться там...

Вибір редактора
В продовження теми