В Каліфорнії з водоростей створили яйця, які підвищують розумову та фізичну працездатність

Каліфорнійський виробник інтелектуальних продуктів харчування Fiction Foods виводить клітинне сільське господарство на новий рівень, створивши нове альтернативне яйце з тваринним білком без тварин.

Компанію заснував піонер рослинної їжі Брендан Бразер з метою створити найбільш екологічний спосіб виробництва білка, максимально насиченого поживними речовинами.

Основним критерієм для вибору інгредієнтів Fiction Foods називають співвідношення поживних речовин і ресурсів. Саме тому за основу для нового флагманського рідкого яйця Performance Scramble обрали евглену.

«Єдиним необхідним живильним середовищем для евглени є вуглевод, який можна взяти з горохового крохмалю — побічного продукту виробництва горохового білка», — пояснюють розробники.

Евглена перетворює невикористаний побічний продукт на білок тваринної якості з майже нульовою екологічною вартістю.

«Performance Scramble — це не підроблене яйце, а абсолютно новий продукт, що містить тваринний високоякісний білок, але без тварин. Створений з організму клітини евглени, що належить до класу найпростіших», — заявив Брендан Бразер.

Яйце наступного покоління містить на 15% більше тваринного білка, ніж куряче, омега-3 — ніж лосось, цинку — ніж устриці, пробіотиків — ніж йогурт та більше антиоксидантів, ніж чорниця.

Performance Scramble може замінити курячі яйця у будь-якій сфері застосування.

Комерційний запуск запланований на третій квартал 2022 року

А тим часом, німці розробили низькокалорійні альтернативні яйця, що імітують структуру справжніх.

Джерело: Vegconomist, Fiction Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Україні з’явився інноваційний хліб, який може зберігатися місяцями

Хоча пастеризація поширена у виробництві молочних продуктів, це є одним із методів консервування хліба також. Інші способи подовження зберігання випічки...

Колишній футболіст створює на Прикарпатті витриманий сир з віскі

Сир з віскі “Старий млин” – це ексклюзив, його витримка складає понад 6 місяців. Він створений для поціновувачів нового,...

На українському ринку з’явилося рослинне м’ясо вітчизнянного виробництва

Продукт пропонується у вигляді фаршу, який за смаком майже нічим не відрізняється від справжнього.Основою фаршу став багатий на рослинні...

Новий бренд виготовляє косметику із українського меду. Інвестори — теж українці

Інгредієнтом для нового бренду став мед виробництва компанії Beehive, яку створив засновник інвестиційного холдингу EFI Group Ігор Ліскі.“Ми раді...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Камон, хамон. Індичий мініхамон приваблює «зелених» туристів в українські села

Крафтовий продукт має унікальну рецептуру. Зокрема, його обвалюють у...

Німці відкрили центр надсучасних технологій для створення веганських сосисок

Приводом для цього став зростаючий попит з боку виробників...

Сонячна паляниця: нідерландська пекарня розробила хліб з вітаміном D

Проте це не є відповіддю на ажіотажний попит споживачів...

Американський стартап розробив «грибне м’ясо», яке можна буде купити уже в 2022 році

Компанія Meati розробила цільне м'ясо з ферментованого міцелію, структуроване...

Українська компанія виготовила для Ізраїля кошерний пряник до єврейського нового року

Після складнощів в логістиці, викликаних воєнним станом в країні,...

Вибір редактора
В продовження теми