Американці за допомогою мікробів створили кальмара, котрий не відрізнити за текстурою від справжнього

Виробник альтернативних морепродуктів для суші Aqua Cultured Foods створив кальмар-фрі, що стане перший комерційним продуктом компанії.

spot_img

Виготовлений із мікопротеїну методом мікробного бродіння, продукт за зовнішнім виглядом і текстурою схожий зі звичайним аналогом.

Кальмари Aqua Cultured не містять продуктів тваринного походження та ГМО, а харчова цінність аналога схожа з традиційним продуктом, проте, має свої переваги.

100-грамова порція ферменованого кальмара містить 80 калорій, 15-20 г білка та 10-12 г клітковини

Для порівняння, звичайна альтернатива майже точно відповідає вмісту калорій і білка, але має 45 мг натрію, 0,4 г насичених жирів, 263 г холестерину та не містить клітковини.

Щоб удосконалити форму подачі у вигляді фрі, Aqua Cultured залучили відомого кухаря та ресторатора Джонні Каріно, котрий допоміг команді «підігнати» текстуру продукту.

«Коли ви відкушуєте, одразу відчуваєте хрустку нотку, що поєднується з реалістичною, злегка жувальною текстурою кальмарів», — каже Джоні Каріно.

Імовірно, крім ролі кулінарного радника, Каріно може бути оголошений стратегічним партнером.

Наразі Aqua Cultured розробляє ряд інших аналогів морепродуктів і риби, включаючи креветки, гребінці, тунець і сиг.

Комерційний запуск запланований на кінець цього року через вибраних стратегічних партнерів, імена яких поки не розголошують.

Хоча раніше повідомлялося про те, що першим продуктом стартапу стануть креветки, швидка розробка кальмарів просуває Aqua Cultured до лідерів галузі.

Джерело: Vegconomist, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційні жувальні цукерки покращують м’язи, мозок та імунітет

Все більше ринкових гравців розробляють креатинові жувальні цукерки та жуйки і пропонують їх широкому колу споживачів.Новий жувальний формат спрямований...

Курячу грудку чи стейк вирощуватимуть із клітин тварин за три тижні

Такої думки Емі Чен, головний операційний директор UPSIDE Foods, яка нещодавно отримала в США дозвіл на комерційні продажі свого...

Гіоргі Іукурідзе, SHABO: «Продажі у нашому онлайн-магазині у 2020 році виросли в 100 разів»

Ще 17 років тому його родина поставила собі за мету зробити так, аби про Україну говорили, як про винну...

Штучний інтелект створює унікальні рецепти для підписників ChatGPT Plus

Першими, хто зможе протестувати віртуального шеф-кухара, стали підписники платної версії чату — ChatGPT Plus. Але протягом наступних тижнів він...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Може вас зацікавити

Щотижня людство вирощує 3 кг лабораторного м’яса, скоро потужності значно зростуть

Там уже встановлена пара блискучих сталевих біореакторів об’ємом 6000...

Майже Силіконова: В Дубай з’явиться Долина харчових технологій

Проєкт має на меті створення цілісного сучасного містечка, що...

Вибір редактора
В продовження теми