Їстівне покриття вберігає від смітника на 40% більше огірків

Біотехнологічна компанія Liquidseal спільно з селекціонером Rijk Zwaan розробили їстівне покриття для огірків.

Задля мінімізації харчових відходів та зменшення використання пластику, партнери запропонували екологічний пакувальний матеріал, який подовжує термін зберігання свіжих огірків.

«Одним із рішень проблеми пакування є виведення нових сортів огірків з довшим терміном зберігання. Проте для закусочних огірків потрібні додаткові зусилля, щоб зберегти їх термін придатності», — пояснює Хелін ван Рейн-Вассенаар, спеціаліст з маркетингу огірків Rijk Zwaan.

Rijk Zwaan раніше створили їстівне покриття для довгих огірків, тому Liquidseal звернулися до них, щоб розробити «подібне рішення» для іншого сорту.

«Тепер можна не використовувати пластик для овочів, зберігаючи термін придатності», — кажуть біотехнологи.

Нова упаковка без хімікатів Liquidseal дозволяє подовжити термін зберігання швидкопсуваних продуктів та зменшити їхні відходи до 30-40%.

Варто зазначити, що до цього покриття Liquidseal застосовувалось лише на квітах та фруктах з неїстівною шкіркою.

Задля впровадження нового типу пакування виробникам достатньо встановити машину для його розпилення, що прирівнюється до витрат на менш екологічну упаковку.

Застосування їстівної упаковки поки не дозволено європейським законодавством, проте його вже схвалили в США та деяких інших країнах.

Нагадаємо, раніше ізраїльтяни представили їстівне пакування для огірків, помідорів та манго, у Швейцарії створили «невидиму упаковку» для бананів, а в Університеті Райса пропонують «пакувати» фрукти у відбраковані яйця.

Джерело: Food Ingredients First, Liquidseal

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Курка та риба з грибів — глобальний інкубатор “пригрів” у себе нові стартапи

Серед новачків на платформі — виробники першого в світі молока з пророщеного проса, курки та риби на основі мікопротеїнів,...

Смажену індичку на святковому столі пропонують замінити молюсками та водоростями

Фактично, 39% респондентів – віком від 18 до 30 років — сказали, що ніколи не їдять індичку, 88% «терпіти...

Гриль зі штучним інтелектом смажить ідеальний стейк за 2 хвилини

Гриль поєднує високотемпературне інфрачервоне приготування з системою штучного інтелекту (ШІ) під назвою NeuralFire. NeuralFire автоматизує весь процес приготування.За словами...

Білком для астронавтів стануть тютюнові шкідники

«Є багато цікавих джерел клітин для вирощування їжі, які, по суті, недостатньо використовуються, недостатньо вивчені та з великим потенціалом,...

Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру.  Альтернативна шкіра на...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Може вас зацікавити

Молодь переходить з енергетиків на розслабляючі напої з каннабісом та ромашкою. Дослідження

Замість банки умовного “red bull” споживачі шукають кардинально інше,...

Молока та яйця з власних відходів — найбільша у світі пивоварна компанія інвестує в інновації

Найбільша у світі пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev, відома своєю...

Вибір редактора
В продовження теми