Їстівне покриття вберігає від смітника на 40% більше огірків

Біотехнологічна компанія Liquidseal спільно з селекціонером Rijk Zwaan розробили їстівне покриття для огірків.

Задля мінімізації харчових відходів та зменшення використання пластику, партнери запропонували екологічний пакувальний матеріал, який подовжує термін зберігання свіжих огірків.

«Одним із рішень проблеми пакування є виведення нових сортів огірків з довшим терміном зберігання. Проте для закусочних огірків потрібні додаткові зусилля, щоб зберегти їх термін придатності», — пояснює Хелін ван Рейн-Вассенаар, спеціаліст з маркетингу огірків Rijk Zwaan.

Rijk Zwaan раніше створили їстівне покриття для довгих огірків, тому Liquidseal звернулися до них, щоб розробити «подібне рішення» для іншого сорту.

«Тепер можна не використовувати пластик для овочів, зберігаючи термін придатності», — кажуть біотехнологи.

Нова упаковка без хімікатів Liquidseal дозволяє подовжити термін зберігання швидкопсуваних продуктів та зменшити їхні відходи до 30-40%.

Варто зазначити, що до цього покриття Liquidseal застосовувалось лише на квітах та фруктах з неїстівною шкіркою.

Задля впровадження нового типу пакування виробникам достатньо встановити машину для його розпилення, що прирівнюється до витрат на менш екологічну упаковку.

Застосування їстівної упаковки поки не дозволено європейським законодавством, проте його вже схвалили в США та деяких інших країнах.

Нагадаємо, раніше ізраїльтяни представили їстівне пакування для огірків, помідорів та манго, у Швейцарії створили «невидиму упаковку» для бананів, а в Університеті Райса пропонують «пакувати» фрукти у відбраковані яйця.

Джерело: Food Ingredients First, Liquidseal

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Алекс Коваленко

Український підприємець-новатор у сфері foodtech. Ідеолог та драйвер створення екосистеми VOLIA, співзасновник компанії з управління індустріальними та технопарками Uparks,...

Британці «смажать» пончики під пучком пари — без жиру та консервантів

Ентоні Флетчер, засновник стартапу, у співпраці з британськими вченими розробили та запатентували власну технологію виготовлення пончиків, що дозволяє тісту...

Сінгапурський виробник продає закуски із стародавніх зерен, що покращують психіку

Флагманські закуски Zenko виготовляються з «стародавніх зерен»: сорго та махани — насіння квітки водяної лілії.Махану збирають, сушать на сонці...

Корови не винні. Вперше у світі створене «молоко» із мікроводоростей

Напій виготовляється з рослинного протеїнового борошна. Його гомогенізують з водою, отримуючи структуру, подібну до горіхового молока.Альтернативне молоко за харчовою...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Китай включив у наступну п’ятирічку лабораторне м’ясо через неймовірний апетит співвітчизників

Будучи орієнтиром для майбутніх розробок, інновацій та розвитку національної...

Аромат землі та поту: українці готують унікальний сир у попелі

Це — оригінальна інтерпретація рецепта сиру «реблошон» у сучасному...

Веганське в’ялене м’ясо для собак — американський виробник енергетиків створив новий продукт

Clif Bar & Company, американський виробник енергетичних закусок та...

Французи створили унікальну технологію перетворення гороху на м’ясні волокна

Для цього стартап винайшов інноваційну технологію текстуризації, яку називає...

Вчені створили упаковку, яка змінює колір, коли псуються продукти

Упаковка виготовлена з перероблених відходів фруктів, таких як насіння...

Вибір редактора
В продовження теми