“Розумна кухня” рахує калорії, білки, жири та вуглеводи під час приготування їжі

Американська компанія Versaware зайнялася розробкою “розумної кухні” для тих, кому набридло рахувати калорії та поживні речовини у їжі, читати етикетки та щоразу вимірювати порції, а потім ще й заносити все вручну в додаток для підрахунку з’їденого.

Versaware прагне зробити цей процес у рази простішим і точнішим за допомогою розумної кухонної системи, яка може оцінювати загальну кількість калорій і макроелементів їжі під час приготування.

Вся система зосереджена навколо двох підключених кухонних приладів – миски та ваг – і програми Versaware. Коли користувач готує їжу, він сканує штрих-код інгредієнта (для упакованої їжі) або відмічає певний інгедієнт (для свіжих продуктів), а потім кидає його в миску чи на ваги. Програма враховує вагу доданого продукта та обчислює кількість калорій, білків, вуглеводів та жирів.

Співзасновники компанії Джейкоб Ліндберг і Крід МакКіннон вирішили побудувати свою розумну систему харчування на кухні після того, як протестували існуючі рішення для моніторингу калорій і споживання поживних речовин. Всі вони виявилися занадто трудоємними у використанні.

«Ми подумали, чому б не об’єднати весь цей збір даних і інструменти в одному пристрої?» — говорить Ліндберг. 

Поточний прототип “розумної кухні” може сканувати штрих-коди і має доступ до бази даних із 10 тисячами продуктів.

Демонстрація калорій і поживних речовин у їжі в режимі реального часу дозволяє користувачеві легко коригувати рецептуру під час приготування їжі.

Минулого тижня компанія почала прийом попередніх замовлень на інноваційну кухню та вже продала на понад $50 тис.

Нагадаємо, раніше французи придумали роботизовану їдальню, яка створює 300 комбінацій страв на двох квадратних метрах.

Джерело: Versaware, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Звук робить каву терпкою, а бас додає гіркоти — вчені досліджують, як звуки впливають на смак їжі

«Ми співаємо та смакуємо тими ж органами. Смак, як і музика, також має кілька основних категорій», — пояснює Меш.Розглянувши...

Інноваційна плитка б’є їжу електрострумом, щоб зробити її корисною

Розумна плита працює за технологією «інтегрального нагрівання» за допомогою електричного струму. Це означає поєднання нагрівання на основі імпульсного електричного...

Гігант подвоїть інвестиції в стартапи — цукор вже замінили ультразвуком

Перш за все, гігант ринку перекусів шукає стартапи, які зроблять внесок у його майбутнє зростання.Досі компанія робила відносно небагато...

Японські вчені надрукували яловичий стейк по $900 за півторасантиметровий шматок

Для культивованої яловичини створення стейка за складом і структурою скожим на справжній, все ще залишається проблемою.Професор Мічія Мацусакі з...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Виробник корисних солодощів Bob Snail запускає нові продукти попри війну

Довгостроковий план Bob Snail – довести частку експорту до...

Не гудуть. ТОП-10 компаній, які планують нажитися на їстівних хробаках та цвіркунах

BUG смажить сушені цвіркуниПіонер у світі розробки рецептур продуктів...

Вибір редактора
В продовження теми