“Розумна кухня” рахує калорії, білки, жири та вуглеводи під час приготування їжі

Американська компанія Versaware зайнялася розробкою “розумної кухні” для тих, кому набридло рахувати калорії та поживні речовини у їжі, читати етикетки та щоразу вимірювати порції, а потім ще й заносити все вручну в додаток для підрахунку з’їденого.

Versaware прагне зробити цей процес у рази простішим і точнішим за допомогою розумної кухонної системи, яка може оцінювати загальну кількість калорій і макроелементів їжі під час приготування.

Вся система зосереджена навколо двох підключених кухонних приладів – миски та ваг – і програми Versaware. Коли користувач готує їжу, він сканує штрих-код інгредієнта (для упакованої їжі) або відмічає певний інгедієнт (для свіжих продуктів), а потім кидає його в миску чи на ваги. Програма враховує вагу доданого продукта та обчислює кількість калорій, білків, вуглеводів та жирів.

Співзасновники компанії Джейкоб Ліндберг і Крід МакКіннон вирішили побудувати свою розумну систему харчування на кухні після того, як протестували існуючі рішення для моніторингу калорій і споживання поживних речовин. Всі вони виявилися занадто трудоємними у використанні.

«Ми подумали, чому б не об’єднати весь цей збір даних і інструменти в одному пристрої?» — говорить Ліндберг. 

Поточний прототип “розумної кухні” може сканувати штрих-коди і має доступ до бази даних із 10 тисячами продуктів.

Демонстрація калорій і поживних речовин у їжі в режимі реального часу дозволяє користувачеві легко коригувати рецептуру під час приготування їжі.

Минулого тижня компанія почала прийом попередніх замовлень на інноваційну кухню та вже продала на понад $50 тис.

Нагадаємо, раніше французи придумали роботизовану їдальню, яка створює 300 комбінацій страв на двох квадратних метрах.

Джерело: Versaware, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Власник АВК про те, чому кондитерська компанія взялася за випуск рослинного м’яса

Компанія «АВК», один із трьох найбільших кондитерських брендів України, недавно відкрила для себе нову нішу, запустивши на ринок рослинне...

Світовий лідер ринку харчування вперше замінив коров’яче молоко на мікробне

Це вперше, коли Unilever залучає можливості точної ферментації для виробництва продуктів нетваринного походження.Група висловила свій намір вийти на ринок,...

Яйця із дріжджів та молоко без корів: Стартапи отримали рекордні інвестиції на нову їжу

За перші шість місяців 2024 року їм вдалося залучити понад €164 млн, що перевищує показник за весь 2023 рік,...

Microsoft відсвяткував випуск Windows 11 унікальним морозивом — зі шпалерами робочого столу

Bloom Windows 11 офіційно випустили вчора, 5 жовтня. Її вже можна безкоштовно завантажити в Центрі оновлень. Серед нововведень –...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Яйце за півмільярда. Вперше в світі розробили штучний яєчний білок.

Каліфорнійська компанія Clara Foods застосовує технологію точного бродіння для...

Події foodtech кінця 2020 року: нові продукти, ринки і китайський завод

СЕРПЕНЬ Beyond Meat запустила новий інтернет-магазин рослинного м'яса. Сайт допоможе...

Світовий лідер ринку харчування вперше замінив коров’яче молоко на мікробне

Це вперше, коли Unilever залучає можливості точної ферментації для...

Lay’s побудує футбольні поля з перероблених пачок з чіпсів

Завдяки технології, розробленій спільно з Greenfields, пусті пачки з...

Вибір редактора
В продовження теми