Ізраїльська компанія отримала патент на створення людського грудного молока в промислових лабораторіях

Біотехнологічна компанія з Ізраїлю під назвою Wilk отримала ексклюзивний патент США на методи і системи виробництва молока на основі клітин, що включає грудне молоко.

Wilk очолює революцію у сегменті молока, розробляючи промисловий процес виробництва як людського, так і тваринного молока з епітеліальних клітин молочних залоз. 

На основі більш ніж 10 років власних досліджень Єврейського університету в Єрусалимі ця технологія дозволяє виробляти автентичне молоко та молочні продукти – з усіма його компонентами та інгредієнтами – незалежним, економічно ефективним і стійким способом.

«Цей патент багато значить, оскільки він захищає деякі технічні аспекти, пов’язані з системою, що використовується для виробництва молочних продуктів», – розповів Нуріт Аргов-Аргаман, співзасновник і головний технічний директор компанії.

Схвалення методів і систем для виробництва молока in vitro робить ізраїльську компанію ексклюзивним власником патенту на методи дослідження та технології виробництва грудного молока.

«Це стало кульмінацією багаторічних інтенсивних інвестицій у дослідження й розробки», – додав Томер Айзен, генеральний директор Wilk

Wilk планує в майбутньому виробництво як звичайного культивованого молока, так і спеціально вирощеного грудного молока.

Справжні компоненти грудного молока компанія зможе постачати виробникам дитячих сумішей, щоб ідеально наблизити їх до справжнього грудного молока — з усіма його перевагами для здоров’я немовлят.

Нагадаємо, грудне молоко в лабораторії створила також компанія BIOMILQ. Наука, що стоїть за продуктом BIOMILQ, є дуже складною, але по суті компанія вирощує епітеліальні клітини молочної залози таким чином, щоб вони могли виробляти молоко.

Джерела: Wilk, Nutritioninsight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Гриль на штучному інтелекті сам обирає рецепти для здорових страв

«Ми використовуємо інноваційні технології у поєднанні з датчиками всередині приладу, щоб визначати час приготування для різних страв», — пояснює...

У лабораторії виростили найрідкіснішу ікру по $1000 за кг

Ікра — це «одинарні клітини», тому нема потреби «упаковувати» їх разом у кінцевий продукт, як, наприклад, рибу чи м’ясо....

Інгредієнт борщу допомагає спортсменам та полегшує перебіг хвороби легень

Про це свідчить 12-тижневе дослідження, проведене в Королівській лікарні Бромптон у Лондоні.ХОЗЛ – це важке захворювання легень, яке включає...

Сподобалось навіть принцу: в ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин

Приватна дегустація культивованих свинячих ковбасок пройшла у новій штаб-квартирі Meatable у Лейдені після отримання дозволу від уряду Нідерландів.Варто зазначити,...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

Мережа київських ресторанів годує личинками, ферментованими бобами та палючим том-ямом

Так, у «В’єтнамському Привіті» можна спробувати ферментовані боби. У...

Лід, полуниця та чилі: світова мережа кав’ярень презентувала незвичний лимонад

Крім звичних інгредієнтів лимонад Starbucks містить добру порцію суміші...

Бульба гум. Японська компанія виготовляє чипси зі смаком жувальної гумки

Японська компанія Calbee співпрацює з Lotte для виробництва чипсів...

Китайці створили безкалорійний підсолоджувач, кращий за стевію

Підсолоджувач є мінімально обробленим, рослинним і не містить калорій Ця...

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в...

Вибір редактора
В продовження теми