Ізраїльська компанія отримала патент на створення людського грудного молока в промислових лабораторіях

Біотехнологічна компанія з Ізраїлю під назвою Wilk отримала ексклюзивний патент США на методи і системи виробництва молока на основі клітин, що включає грудне молоко.

Wilk очолює революцію у сегменті молока, розробляючи промисловий процес виробництва як людського, так і тваринного молока з епітеліальних клітин молочних залоз. 

На основі більш ніж 10 років власних досліджень Єврейського університету в Єрусалимі ця технологія дозволяє виробляти автентичне молоко та молочні продукти – з усіма його компонентами та інгредієнтами – незалежним, економічно ефективним і стійким способом.

«Цей патент багато значить, оскільки він захищає деякі технічні аспекти, пов’язані з системою, що використовується для виробництва молочних продуктів», – розповів Нуріт Аргов-Аргаман, співзасновник і головний технічний директор компанії.

Схвалення методів і систем для виробництва молока in vitro робить ізраїльську компанію ексклюзивним власником патенту на методи дослідження та технології виробництва грудного молока.

«Це стало кульмінацією багаторічних інтенсивних інвестицій у дослідження й розробки», – додав Томер Айзен, генеральний директор Wilk

Wilk планує в майбутньому виробництво як звичайного культивованого молока, так і спеціально вирощеного грудного молока.

Справжні компоненти грудного молока компанія зможе постачати виробникам дитячих сумішей, щоб ідеально наблизити їх до справжнього грудного молока — з усіма його перевагами для здоров’я немовлят.

Нагадаємо, грудне молоко в лабораторії створила також компанія BIOMILQ. Наука, що стоїть за продуктом BIOMILQ, є дуже складною, але по суті компанія вирощує епітеліальні клітини молочної залози таким чином, щоб вони могли виробляти молоко.

Джерела: Wilk, Nutritioninsight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Мікроби ферментують із фруктових відходів жир, який замінить пальмову олію

Стартап використовує технологію точної ферментації, за якої мікроби живляться фруктовими відходами й продукують жир, який можна вживати у їжу.Прототип...

Швейцарський харчовий гігант створив креветки зі зміїної пальми – через рік після запуску веганського тунця

Веганські яйця під брендом Garden Gourmet Veggie містять у складі містить соєвий білок та омега-3 жирні кислоти й уже...

Щотижня людство вирощує 3 кг лабораторного м’яса, скоро потужності значно зростуть

Там уже встановлена пара блискучих сталевих біореакторів об’ємом 6000 літрів, і це, безумовно, є прямим підтверженням намірів компанії.  Виробничі потужності...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й харчову індустрію. Харчові технології постійно розвиваються, і новітні розробки та...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

На рисовому лушпинні та кавових відходах: китайці вирощують живі меблі із грибів

Ідея проєкту полягає в тому, щоб надати нове життя...

Австралійські підприємці-вегани запустили перший у світі сервіс з доставки рослинної їжі

Завдяки сервісу користувачі можуть ознайомитись з місцевими підприємствами, які...

McDonald’s готує “тест-драйв” рослинних бургерів, розроблених з Beyond Meat

McPlant — це бургер з котлетою на рослинній основі,...

Виробник першого у світі клітинного бургера запускає гігантський завод у Нідерландах

Голландська компанія, яка вирощує яловичину безпосередньо з клітин тварин,...

Вибір редактора
В продовження теми