Ізраїльська компанія отримала патент на створення людського грудного молока в промислових лабораторіях

Біотехнологічна компанія з Ізраїлю під назвою Wilk отримала ексклюзивний патент США на методи і системи виробництва молока на основі клітин, що включає грудне молоко.

Wilk очолює революцію у сегменті молока, розробляючи промисловий процес виробництва як людського, так і тваринного молока з епітеліальних клітин молочних залоз. 

На основі більш ніж 10 років власних досліджень Єврейського університету в Єрусалимі ця технологія дозволяє виробляти автентичне молоко та молочні продукти – з усіма його компонентами та інгредієнтами – незалежним, економічно ефективним і стійким способом.

«Цей патент багато значить, оскільки він захищає деякі технічні аспекти, пов’язані з системою, що використовується для виробництва молочних продуктів», – розповів Нуріт Аргов-Аргаман, співзасновник і головний технічний директор компанії.

Схвалення методів і систем для виробництва молока in vitro робить ізраїльську компанію ексклюзивним власником патенту на методи дослідження та технології виробництва грудного молока.

«Це стало кульмінацією багаторічних інтенсивних інвестицій у дослідження й розробки», – додав Томер Айзен, генеральний директор Wilk

Wilk планує в майбутньому виробництво як звичайного культивованого молока, так і спеціально вирощеного грудного молока.

Справжні компоненти грудного молока компанія зможе постачати виробникам дитячих сумішей, щоб ідеально наблизити їх до справжнього грудного молока — з усіма його перевагами для здоров’я немовлят.

Нагадаємо, грудне молоко в лабораторії створила також компанія BIOMILQ. Наука, що стоїть за продуктом BIOMILQ, є дуже складною, але по суті компанія вирощує епітеліальні клітини молочної залози таким чином, щоб вони могли виробляти молоко.

Джерела: Wilk, Nutritioninsight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

З “мікробного” молока печуть торти та брауні — після успіху з морозивом виробник створив готові суміші

Стійка до зберігання суміш виготовляється на основі молочного білка Perfect Day, створеного шляхом точного бродіння.  Протеїн являє собою коров’яче молоко,...

Ізраїльтяни «надрукували» справжню домашню ковбасу та шашлик з баранини

Лінійка має назву «Нове м’ясо» та включає в себе ресторанний бургер, ковбасу по-домашньому, сигару з м’ясного листкового тіста, яловичий...

Hyperloop для бургерів: У майбутньому їжу доставлятимуть по підземним трубам

Реалізувати цю ідею взявся американський стартап Pipedream Labs. Інноватор на ринку доставки планує створити підземну мережу трубопроводів для майже миттєвої...

Парфуми з ароматом картоплі фрі — McDonald випустив чергову інновацію

Як оголосила McDonald's в соціальній мережі X (раніше Twitter), випуск обмеженого тиражу включатиме тріо ароматів, натхненних приправами для смаженої...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Здорові жири: рейтинг олій для приготування їжі

Здорове харчування – це не лише тренд, але й...

Ізраїльський стартап навчився вирощувати тилапію у лабораторії

Зараз компанія створює банк генетичних клітин риби, використовуючи свою...

Компанія, в яку інвестував Ді Капріо, годуватиме тайців яловичиною із лабораторії

Очікується, що процес затвердження триватиме близько 18 місяців, а...

Що таке крафт? Чому варто обирати крафтові продукти?

Усі ми чули слово “крафтовий” – це може відноситися...

Чи є майбутнє в їжі майбутнього? Про перспективи функціональної та корисної їжі в Україні

Через повномасштабну війну сегмент корисної їжі та напоїв в...

Вибір редактора
В продовження теми