Ізраїльський стартап досяг такої реалістичності лабораторного м’яса, що його не відрізнити від фермерского

MeaTech3D, ізраїльський стартап з вирощування м’яса, добився формування живих м’язових волокон до такої міри, що вони «відображають ключові характеристики м’яса, вирощеного на фермах».

Цього тижня стартап продемонстрував прогрес у процесі диференціації від стовбурових клітин до появи м’язових волокон.

MeaTech виділив бичачі стовбурові клітини, які розмножили в лабораторії. Далі їх змогли диференціювати в зрілі м’язові клітини з покращеною щільністю, товщиною та довжиною м’язових волокон.

В кінці кінців MeaTech прагне створити ідеальний шматок цільно нарізаного культивованого м’яса

 «Сьогоднішні досягнення – важливий крок до нашої мети – розробити справжню заміну звичайному м’ясу. Він слідує нещодавнім оголошенням про те, що MeaTech успішно надрукувала 3D стейк вагою майже 4 унції, який складається з реальних живих м’язів і жирової тканини», – прокоментував Арік Кауфман, генеральний директор стартапу.

Ще у вересні минулого року ізраїльський стартап оголосив про розробку технології маніпуляції стовбуровими клітинами, яка використовує рослинну сировину для перетворення ембріональних мезенхімальних стовбурових клітин в жир. 

Цей процес можна використовувати для відтворення внутрішньом’язового жиру, що скріплює тонкі м’ясні волокна – як у стейку рибай. Перед цим компанія подала заявку на патент на технологію 3D-друку м’ясопродуктів, вирощених з клітин.

Нагадаємо, раніше MeaTech залучився підтримкою зіркового інвестора – кіноактора Ештона Катчера.

Джерела: MeaTech, The Spoon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

На автоматі: Цього року Walmart запустить маршрут доставки повністю без водія

Сума інвестицій не розголошується. Проте відомо, що це є частиною великого раунду фінансування загальним обсягом у $2,75 млрд.До цього...

З чистої етикетки. У виробників рослинних гамбургерів з’явився новий конкурент

Бургер unMEAT складається з інгредієнтів без ГМО, містить 230 калорій і 17 грамів білка на порцію. У його складі...

Рейтинг здорових вуглеводів: обираємо найкращі джерела енергії

Вуглеводи є одним з основних компонентів нашого раціону, але важливо вибирати ті, які приносять користь для здоров’я. Якщо вирощено з...

Бельгійці створили «спортивне» пиво — з вітамінами та протеїном

З новим пивом компанія прагне розширити свою цільову аудиторію. До цього Thrive уже запустила безалкогольне спортивне пиво для спортсменів з...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Роздери горлянку! Вінницька компанія робить надгострі соуси з провокативними назвами

В асортименті українського виробника — ферментовані соуси з провокаційними...

Компанія Ді Капріо планує запустити завод по вирощуванню лабораторних стейків

Aleph Farms переїхала до свого нового об’єкту площею 65...

Вибір редактора
В продовження теми