Цього тижня стартап продемонстрував прогрес у процесі диференціації від стовбурових клітин до появи м’язових волокон.
MeaTech виділив бичачі стовбурові клітини, які розмножили в лабораторії. Далі їх змогли диференціювати в зрілі м’язові клітини з покращеною щільністю, товщиною та довжиною м’язових волокон.
В кінці кінців MeaTech прагне створити ідеальний шматок цільно нарізаного культивованого м’яса
«Сьогоднішні досягнення – важливий крок до нашої мети – розробити справжню заміну звичайному м’ясу. Він слідує нещодавнім оголошенням про те, що MeaTech успішно надрукувала 3D стейк вагою майже 4 унції, який складається з реальних живих м’язів і жирової тканини», – прокоментував Арік Кауфман, генеральний директор стартапу.
Ще у вересні минулого року ізраїльський стартап оголосив про розробку технології маніпуляції стовбуровими клітинами, яка використовує рослинну сировину для перетворення ембріональних мезенхімальних стовбурових клітин в жир.
Цей процес можна використовувати для відтворення внутрішньом’язового жиру, що скріплює тонкі м’ясні волокна – як у стейку рибай. Перед цим компанія подала заявку на патент на технологію 3D-друку м’ясопродуктів, вирощених з клітин.
Нагадаємо, раніше MeaTech залучився підтримкою зіркового інвестора – кіноактора Ештона Катчера.