Ізраїльський стартап досяг такої реалістичності лабораторного м’яса, що його не відрізнити від фермерского

MeaTech3D, ізраїльський стартап з вирощування м’яса, добився формування живих м’язових волокон до такої міри, що вони «відображають ключові характеристики м’яса, вирощеного на фермах».

Цього тижня стартап продемонстрував прогрес у процесі диференціації від стовбурових клітин до появи м’язових волокон.

MeaTech виділив бичачі стовбурові клітини, які розмножили в лабораторії. Далі їх змогли диференціювати в зрілі м’язові клітини з покращеною щільністю, товщиною та довжиною м’язових волокон.

В кінці кінців MeaTech прагне створити ідеальний шматок цільно нарізаного культивованого м’яса

 «Сьогоднішні досягнення – важливий крок до нашої мети – розробити справжню заміну звичайному м’ясу. Він слідує нещодавнім оголошенням про те, що MeaTech успішно надрукувала 3D стейк вагою майже 4 унції, який складається з реальних живих м’язів і жирової тканини», – прокоментував Арік Кауфман, генеральний директор стартапу.

Ще у вересні минулого року ізраїльський стартап оголосив про розробку технології маніпуляції стовбуровими клітинами, яка використовує рослинну сировину для перетворення ембріональних мезенхімальних стовбурових клітин в жир. 

Цей процес можна використовувати для відтворення внутрішньом’язового жиру, що скріплює тонкі м’ясні волокна – як у стейку рибай. Перед цим компанія подала заявку на патент на технологію 3D-друку м’ясопродуктів, вирощених з клітин.

Нагадаємо, раніше MeaTech залучився підтримкою зіркового інвестора – кіноактора Ештона Катчера.

Джерела: MeaTech, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Штучний інтелект допоможе відновити рецепт з минулого століття

Коли досвідченому підприємцю та засновнику стартапу Ювалю Кляйну було всього шість років, він спробував напій, який змінив хід його...

Львів’яни створили унікальний сухий борщ та богач. 24 тисячі порцій відправили військовим

4000 пакетів сухих наборів – це 24 000 порцій або 14 000 літрів готової страви Серед наборів – борщі, горохові...

Найкращим джерелом рослинного білка виявився чайот, який культивували ще інки

На поживні властивості чайоту звернув свою увагу еквадорець, спортсмен світового класу Рікі Ечаніке (Ricky Echanique). Коли у нього розвинулись...

Голландці створили перший у світі веганський глазурований сир із ферментованої пшениці

Хоча на ринку вже існують веганські альтернативи традиційним сирам, проте, на думку засновників компанії, вони мають не зовсім ідентичний...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Штучний інтелект Snapchat сканує їжу в холодильнику та радить, що приготувати на обід

Додаток Food Scan уже доступний користувачам на території США,...

Відштовхує воду та бруд – в Австралії винайшли інноваційний біопластик для пакування

Мехран Гасемлу, науковець PhD RMIT та провідний автор дослідження,...

ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які...

Жіночі сімейні підприємства отримають до 1,3 млн грн на інновації та розширення

Грантова допомога спрямована на виробників товарів і надавачів послуг. Кошти...

Kellogg розробила рослинну курятину для тих, хто ще не відмовився від м’яса

Новий продукт Kellogg запустила у вигляді курячих тендерів (шматочків,...

Вибір редактора
В продовження теми