Французька роботизована їдальня створює кілька сотен страв на двох квадратних метрах

Французький стартап Bolk, що створив роботизовану їдальню, зібрав 4 млн євро нового фінансування.

Заснований у 2020 році, стартап використовує залучений капітал для створення прототипів, які він уже почав розгортати в Парижі та прилеглих районах.

Робоїдальня Bolk займає всього 2 кв. м площі та може готувати до 60 страв на годину. Bolk є повністю автономною, і готує різноманітні продукти, включаючи суміш солодких, солоних, холодних або гарячих інгредієнтів. 

Робоїдальня здатна створити до 300 комбінацій різних інгредієнтів

Компанія постачає харчові інгредієнти для кожного свого робота. Інгредієнти попередньо готуються на місцевих кухнях у Парижі, і Bolk поповнює запаси кожного робота двічі на тиждень – у понеділок та середу.

У 2022 році планується розгорнути до 40 Bolk-їдалень по всій Франції 

Початкове розгортання відбуватиметься у корпоративних офісах, але компанія також планує вивчити інші потенційні місця для розміщення – громадські заклади, роздрібні магазини.

Bolk заснував Ніколя Жанна, який, як і багато хто в цьому просторі, вказує на місію демократизації свіжої їжі за допомогою роботизації.

«Сектор громадського харчування постійно розвивається, і ми створюємо новий досвід самообслуговування, пропонуючи компаніям та їх персоналу щоденне меню смачних страв за найкращими цінами. Вони готуються на замовлення всього за 45 секунд, тому є надзвичайно свіжими», – сказав Жанна.

До речі, раніше Pizza Hut запустила перший робот-ресторан, який пече півсотні страв за годину.

Джерела: Bolk, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Моцарела з кокосу — британські розробники створили новий вид веганського сиру

Нова безмолочна пропозиція виготовлена ​​на основі кокосової олії. Альтернативний сир не містить консервантів і може зберігатися три місяці в...

Кавові шкірки зупинять старіння — нова розробка вчених

«Ми вирощуємо рослинні клітини та їх частини в біореакторах», — ділиться Хейко Рішер, керівник відділу біотехнології рослин у VTT,...

Найбільший виробник шоколаду запустив відразу кілька рослинних морепродуктів

Продукти будуть доступні до замовлення через Інтернет та в магазинах у європейських країнах, включаючи Німеччину, Іспанію, Італію, Австрію, Польщу,...

Бургери з шоколадом та морозиво, полите кетчупом: сучасна їжа, яка приголомшує

Намагаючись вразити споживачів незвичайними смаковими комбінаціями, компанії часто отримували справжні факапи. Тим не менш, продовжували дивувати світ.Ось найшаленіші поєднання...

Лабораторію сенсорного аналізу МХП прийняли до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN)

Лабораторія сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП успішно пройшла процедуру вступу до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN). Тож випробувальна...

Після 136 років виробництва м’яса ринковий гігант переходить на 100% рослинну їжу

Завершення виробництва м’ясної продукції відбудеться до кінця цього року, що відображає зростальний попит на більш екологічні та здорові харчові...

Може вас зацікавити

Корови не винні. Вперше у світі створене «молоко» із мікроводоростей

Напій виготовляється з рослинного протеїнового борошна. Його гомогенізують з...

МХП представила власні кулінарні рішення на міжнародній виставці SIAL 2024

Компанія фокусується на продуктах з доданою цінністю — підготовлених...

Вибір редактора
В продовження теми