Французька роботизована їдальня створює кілька сотен страв на двох квадратних метрах

Французький стартап Bolk, що створив роботизовану їдальню, зібрав 4 млн євро нового фінансування.

Заснований у 2020 році, стартап використовує залучений капітал для створення прототипів, які він уже почав розгортати в Парижі та прилеглих районах.

Робоїдальня Bolk займає всього 2 кв. м площі та може готувати до 60 страв на годину. Bolk є повністю автономною, і готує різноманітні продукти, включаючи суміш солодких, солоних, холодних або гарячих інгредієнтів. 

Робоїдальня здатна створити до 300 комбінацій різних інгредієнтів

Компанія постачає харчові інгредієнти для кожного свого робота. Інгредієнти попередньо готуються на місцевих кухнях у Парижі, і Bolk поповнює запаси кожного робота двічі на тиждень – у понеділок та середу.

У 2022 році планується розгорнути до 40 Bolk-їдалень по всій Франції 

Початкове розгортання відбуватиметься у корпоративних офісах, але компанія також планує вивчити інші потенційні місця для розміщення – громадські заклади, роздрібні магазини.

Bolk заснував Ніколя Жанна, який, як і багато хто в цьому просторі, вказує на місію демократизації свіжої їжі за допомогою роботизації.

«Сектор громадського харчування постійно розвивається, і ми створюємо новий досвід самообслуговування, пропонуючи компаніям та їх персоналу щоденне меню смачних страв за найкращими цінами. Вони готуються на замовлення всього за 45 секунд, тому є надзвичайно свіжими», – сказав Жанна.

До речі, раніше Pizza Hut запустила перший робот-ресторан, який пече півсотні страв за годину.

Джерела: Bolk, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Безалкогольні винні концентрати – британці хочуть перевинайти Каберне Совіньйон

Заснована винним критиком та письменником Метью Джуксом, компанія прагне розкрити у своїх напоях ту ж багатогранність, що і пляшка...

Лише два виробники рослинних бургерів за рік врятували мільйон тварин

Некомерційна організація World Animal Protection (WAP) зібрала дані та наголошує, що фактична цифра, ймовірно, значно вища та наближається до...

Німці розробляють технології виробництва котлет, тофу та макаронів із коноплі

Коноплі мають не лише величезний лікувальний потенціал, але й усе більше приваблюють як основа для нових, екологічних та стійких...

Nestle випустила пляшки для води, які містять на 40% менше пластику

Компанія заявила, що її нові пляшки для природної мінеральної води Vittel®, призначені для користування аналогічно традиційній тарі, але мають...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Стартап, в який вклався Starbucks, винайшов робота для збору та видачі страв

Патент є продовженням попередньо отриманого компанією ще в 2019...

Харчові тренди, які впливатимуть на майбутнє

Щоб насолодитися смаками та дослідити нові кордони гастрономії, заглибмося...

$80 млн на хмарні біореактори: виробництво їжі майбутнього поставлять на потік

У сфері біоферментації не бракує інновацій. Натомість спостерігається явний...

Nestlé в Україні представила корм, що зменшує рівень алергенів у котів

Pro Plan® LiveClear® - це спеціально розроблений раціон, який...

Із японського сорго створили стейк, «кращий за м’ясо». Розповідаємо, чим

Основою продукту стало японське сорго (такібі), що вирощується в...

Вибір редактора
В продовження теми