Новий продукт має такі ж функціональні властивості, як звичайне куряче яйце, проте з наполовину меншою калорійністю.
PLANT B Egg є 100% рослинною альтернативою яєчні. Він може застосовуватись замість тваринних яєць у будь-яких продуктах, таких як тістечка, вафлі, киш та навіть спагетті карбонара чи яєчня з цілим жовтком.
Продукт, що імітує складну структуру звичайного курячого яйця розробляли протягом 15 місяців. Він орієнтований на веганів та флекситаристів.
PLANT B стверджують, що їхня розробка є «єдиною у світі альтернативою рідкому веганському яйцю з люпину», проте, минулого року канадська компанія Nabati вже запустила рідкий люпиновий замінник яєць, щоправда, у поєднанні з гороховим протеїном.
«Ми імітували куряче яйце лише з сімома натуральними інгредієнтами, використовуючи найсучасніші технології», — кажуть у компанії.
Зі слів розробників, особливість PLANT B Egg полягає в тому, що їх можна використовувати будь де, незалежно, чи то заклади громадського харчування, чи домашня кухня.
«PLANT B Egg пропонує численні веганські можливості, які переконують смаком», — заявив Томас Старц, засновник стартапу.
Запуск інноваційних яєць очікується на квітень цього року.
Люпин швидко набирає популярність як харчовий інгредієнт. Так, Mikuna випустила перший в США протеїновий порошок на основі люпину, який вже перевищив продажі соєвого та горохового білка.
Джерело: Vegconomist