Німці розробили низькокалорійні яйця з люпину, що імітують структуру курячих

Гамбурзький харчовий технологічний стартап PLANT B створив реалістичний замінник яйця на основі солодкого люпину.

Новий продукт має такі ж функціональні властивості, як звичайне куряче яйце, проте з наполовину меншою калорійністю.

PLANT B Egg є 100% рослинною альтернативою яєчні. Він може застосовуватись замість тваринних яєць у будь-яких продуктах, таких як тістечка, вафлі, киш та навіть спагетті карбонара чи яєчня з цілим жовтком.

Продукт, що імітує складну структуру звичайного курячого яйця розробляли протягом 15 місяців. Він орієнтований на веганів та флекситаристів.

PLANT B стверджують, що їхня розробка є «єдиною у світі альтернативою рідкому веганському яйцю з люпину», проте, минулого року канадська компанія Nabati вже запустила рідкий люпиновий замінник яєць, щоправда, у поєднанні з гороховим протеїном.

«Ми імітували куряче яйце лише з сімома натуральними інгредієнтами, використовуючи найсучасніші технології», — кажуть у компанії.

Зі слів розробників, особливість PLANT B Egg полягає в тому, що їх можна використовувати будь де, незалежно, чи то заклади громадського харчування, чи домашня кухня.

«PLANT B Egg пропонує численні веганські можливості, які переконують смаком», — заявив Томас Старц, засновник стартапу.

Запуск інноваційних яєць очікується на квітень цього року.

Люпин швидко набирає популярність як харчовий інгредієнт. Так, Mikuna випустила перший в США протеїновий порошок на основі люпину, який вже перевищив продажі соєвого та горохового білка.

Джерело: Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

McDonald’s готує “тест-драйв” рослинних бургерів, розроблених з Beyond Meat

McPlant — це бургер з котлетою на рослинній основі, розроблений корпорацією спільно з гігантом альт-м’ясної промисловості Beyond Meat.Раніше цього...

Покоління Pepsi. Легендарний бренд перейшов на «функціональні» напої для підлітків

Напої Frutly випускаються у трьох смаках: полуниця з ківі, фруктовий пунш і яблучно-виноградний та наразі доступні в продуктових магазинах...

Блакитні водорості стануть їжею людей майбутнього — розробники з США

“Спіруліна настільки вражаюча, що спочатку ми самі не вірили, що це насправді так, – говорять у компанії. – Спіруліна...

Ті ще овочі: OVO, в який повірив Федорів, закриває новий раунд інвестицій

Розмір поки не розголошують, проте засновники говорять, що ці вкладення допоможуть компанії отримати лідерство на ринку Києва.Зараз серед свої...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Ринковий гігант розробив кавуновий порошок, що заряджає воду вітамінами

Новий продукт, розроблений брендом Gatorade, отримав назву Gatorade Hydration...

Ветерани отримають відшкодування на власну справу. Профінансовано 160 заявок

Подавати заявки можуть ветерани, ветеранки, дружина, чоловік, батько, матір,...

У лабораторії вперше виростили цільні шматки м’яса з прошарками жиру

Вони використовують метод, завдяки якому в продукті міститься більше...

Одноразові горнятка для кави після використання розпадаються на пил

Розроблені за допомогою 3D-друку, глиняні контейнери, тарілки та горнятка...

Українські супермаркети почали продавати французький делікатес з новим смаком

Новинкою сезону стали фаршировані равлики з грибним соусом, які...

Вибір редактора
В продовження теми