Японський професор створив телеекран, що передає смак їжі, якщо його облизати

Хомеі Міясіта, японський професор з Університету Мейдзі, розробив прототип телевізійного екрану, який може імітувати смак їжі – достатньо лише його облизати.

Пристрій під назвою Taste the TV (TTTV) використовує карусель із 10 ароматизаторів, які розпилюються в різних комбінаціях, щоб передати смак певної їжі. Далі зразок смаку накладається на гігієнічну плівку над плоским екраном телевізора, щоб глядач міг його лизнути.

В епоху COVID-19 така технологія може покращити зв’язок людей і взаємодію із зовнішнім світом, вважає Міясіта.

«Мета полягає в тому, щоб дати людям можливість отримати щось на кшталт їжі в ресторані на іншому кінці світу, навіть якщо вони вимушені залишатися вдома», – сказав він.

Міяшіта працює з командою з близько 30 студентів. Вони вже виготовили безліч різноманітних пристроїв, пов’язаних зі смаком, включаючи виделку, яка робить смак їжі насиченішим. 

Професор говорить, що сам побудував прототип TTTV протягом минулого року.

Виготовлення комерційної версії обійдеться $875 

Професор завантажує “смаки” у TTTV

Потенційні телепрограми, які можна переглядати на Taste the TV, – дистанційне навчання для сомельє та кухарів, дегустаційні ігри та вікторини тощо.

Міяшіта уже веде переговори з компаніями про використання своєї технології розпилення для “дегустації” піци або шоколадної пасти на шматочку підсмаженого хліба.

Він сподівається створити платформу, на якій користувачі зможуть завантажувати смаки з усього світу й насолоджуватися ними, як зараз музикою.

Так проходить розпилення унікального смаку для наступного тестування

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що Sony розробляє телевізор, який стежитиме за тим, чи правильно харчується людина, коли його дивиться.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Біотехнологи з Массачусетсу створили дешевий консервант із сполуки, яка є у помідорах, часнику та вині

Консервант не містить штучних інгредієнтів, має тривалий термін зберігання та є чудовою альтернативою синтетичним консервантам PCA, існуючим на ринку.PCA...

Nestlé вивела на полиці веганський KitKat, який розробляла два роки

Веганська версія культового батончика обіцяє стати альтернативою без компромісів. KitKat Vegan є сертифікованим веганським продуктом. Він виготовлений із 100% стійкого...

Молока та яйця з власних відходів — найбільша у світі пивоварна компанія інвестує в інновації

Найбільша у світі пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev, відома своєю торговою маркою Budweiser, інвестує у виробництво протеїну з зернових відходів,...

Голландці на 3D-принтері друкують солодощі зі сміття

У всьому світі третина їжі йде у харчові відходи, навіть не доходячи до тарілки. Найпоширенішим «харчовим сміттям» у Нідерландах...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Кейтеринговий гігант запускає робота для друку рослинних гамбургерів

Розгортання робота шеф-кухаря SavorEat знаменує собою перше впровадження технології...

За птахою удачі. В єрусалимській лабораторії виростять курячу грудку за 6 євро

Future Meat Technologies, що базується в Єрусалимі, заявляє, що...

The Golden Flax Seeds. How innovative snack producer in Ukraine grew despite lockdowns

Is pandemic the best time for business experiments? Perhaps,...

Стартап зібрав із молекул смак пива. На черзі – їжа та парфуми

На вдосконалення технології компанія вже отримала $7,5 млн інвестицій Інновація...

Після вуличної шаурми «король курятини» йде у віртуальні ресторани

Для цього МХП інвестував у Food tech cтартап Foodz...

Вибір редактора
В продовження теми