Японський професор створив телеекран, що передає смак їжі, якщо його облизати

Хомеі Міясіта, японський професор з Університету Мейдзі, розробив прототип телевізійного екрану, який може імітувати смак їжі – достатньо лише його облизати.

Пристрій під назвою Taste the TV (TTTV) використовує карусель із 10 ароматизаторів, які розпилюються в різних комбінаціях, щоб передати смак певної їжі. Далі зразок смаку накладається на гігієнічну плівку над плоским екраном телевізора, щоб глядач міг його лизнути.

В епоху COVID-19 така технологія може покращити зв’язок людей і взаємодію із зовнішнім світом, вважає Міясіта.

«Мета полягає в тому, щоб дати людям можливість отримати щось на кшталт їжі в ресторані на іншому кінці світу, навіть якщо вони вимушені залишатися вдома», – сказав він.

Міяшіта працює з командою з близько 30 студентів. Вони вже виготовили безліч різноманітних пристроїв, пов’язаних зі смаком, включаючи виделку, яка робить смак їжі насиченішим. 

Професор говорить, що сам побудував прототип TTTV протягом минулого року.

Виготовлення комерційної версії обійдеться $875 

Професор завантажує “смаки” у TTTV

Потенційні телепрограми, які можна переглядати на Taste the TV, – дистанційне навчання для сомельє та кухарів, дегустаційні ігри та вікторини тощо.

Міяшіта уже веде переговори з компаніями про використання своєї технології розпилення для “дегустації” піци або шоколадної пасти на шматочку підсмаженого хліба.

Він сподівається створити платформу, на якій користувачі зможуть завантажувати смаки з усього світу й насолоджуватися ними, як зараз музикою.

Так проходить розпилення унікального смаку для наступного тестування

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що Sony розробляє телевізор, який стежитиме за тим, чи правильно харчується людина, коли його дивиться.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У найближчі десять років має з’явитися 800 заводів з виробництва рослинного м’яса

Про це свідчать прогнози некомерційної організації Good Food Institute (GFI), які базуються на загальнодоступних прогнозах попиту на рослинне м’ясо...

Лабораторне м’ясо вперше з’явилося у супермаркетах – по 200 гривень за упаковку

Вперше з моменту затвердження три з половиною роки тому культивоване м’ясо можна купити, щоб приготувати у себе вдома.«Це історичний...

Сировина для рослинних крабів, м’яса та пластику: як стартапи використовують найменших жителів океану

Різноманітна група фотосинтезувальних організмів стала основою для виготовлення барвників, харчових добавок, добавок омега-3, рослинної риби та м’яса, крабів, котлет,...

Римські канікули. Італійці поклали лазанью в тюбики та змушують відвідувачів лизати тарілки

23-річний шеф-кухар із Італії Валеріо Браскі створив страву, яка може виявитися надто екстремальною для ортодоксальних відвідувачів його ресторану, проте...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Харчові звички майбутнього: як технології змінять наш раціон у 2030 році

Яка їжа майбутнього: якою вона буде? Однією з найбільш значущих...

Продовольчий гігант з офісом в Україні переробляє яблучні вичавки на інгредієнт для сметани

Замість того, щоб викидати ці побічні продукти, компанія переробляє...

Український винахідник створив технологію виробництва горіхової пасти, яка зберігається 2 роки

Як повідомляє Укрінформ, на переробку йде широкий перелік сировини...

Компанія Ді Капріо везе вирощенні в лабораторії стейки до європейських ресторанів

Aleph Farms подала заявку через кілька днів після того,...

Компанія-виробник рослинного м’яса, яку підтримує Гейтс, готується до IPO за $7 млрд

Таке повідомлення з’явилися після того, як засновник і генеральний...

Вибір редактора
В продовження теми