В’єтнамці створили унікальні соломинки для напоїв, які після використання можна з’їсти

Компанія EQUO, що зосереджена на розробці екологічної заміни повсякденних речей одноразового застосування, створила інноваційні соломинки для напоїв.

Вони не містять пластику, паперу та металу, є гігієнічними, екологічними і компостуються.

Наразі існує значна кількість рішень, які можна використовувати як заміну пластиковим соломинкам, втім, вони теж мають свої недоліки.

«Паперова дуже швидко розчиняється, а процес її виробництва створює значні викиди вуглецю. Багаторазові — металеві, силіконові, скляні чи бамбукові — не підходять для громадського харчування через складнощі їх очищення», — пояснює Марина Тран-Ву, засновниця EQUO.

Натомість, компанія створила п’ять типів одноразових екологічно чистих соломинок: рисову, трав’яну, кокосову, кавову та з цукрової тростини.

Кожна має свої унікальні переваги, кажуть виробники, а період використання залежить від матеріалу.

Рисова може витримати від 30 хв до години, а після використання її можна з’їсти як макарони.

Трав’яна витримує близько двох годин, кокосова — 2-3 години, а з цукрової тростини та кави — до 72 годин, хоча компанія не рекомендує використовувати більше 5-10 годин.

EQUO вже присутня на ринках В’єтнаму, Канади, США та Австралії, а нещодавно здійснила новий міжнародний запуск у Сінгапурі.

У найближчих планах — вивести унікальні соломинки в Японію та Європу.

EQUO також має лінійку посуду з цукрової тростини, кави та дерева, компостовані одноразові та бавовняні пакети.

Нагадаємо, на Луганщині розробили біопосуд з пшениці та кукурудзи.

Джерело: Food Navigator-Asia

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Microsoft відсвяткував випуск Windows 11 унікальним морозивом — зі шпалерами робочого столу

Bloom Windows 11 офіційно випустили вчора, 5 жовтня. Її вже можна безкоштовно завантажити в Центрі оновлень. Серед нововведень –...

Їжа за часів блекаутів та інновації наперекір усьому: оголошено спікерів головної агріфуд-події New Food Summit 2024

У топі питань, які найбільше хвилюють виробників, дистриб’юторів харчових продуктів, гравців ритейлу і HoReCa у 2024 році, — як...

Що таке індустріальний парк? Навіщо вони потрібні?

Індустріальний/промисловий парк – це територія для промислового розвитку в 15 га та більше, виділена при плануванні міста, яка надається...

Інноваційний, але натуральний інгредієнт пригнічує ріст цвілі у хлібі та тортах

Продукт під назвою Shield V Plus Dry є натуральним інгредієнтом, який поєднує буферизований оцет і рослинні екстракти. Інгредієнт запобігає розвитку...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Покоління Z назвало головним пріоритетом їжу. Половина — за рослинне м’ясо

Цей показник збільшився з 21% восени 2020 року, але...

Снікерс по-українськи: українські шокоснеки виготовляють з какао та меду

Солодкі плитки містять лише три інгредієнти — власне мед,...

Biobake Fresh Rich — новий фермент, який продовжує термін придатності солодкої випічки

Biobake Fresh Rich – це ферментний розчин для солодкої...

Бийте посуд, я плачу. Луганчани готові випускати біопосуд з пшениці та кукурудзи

«Тана» уже розробила стратегію на найближчі 3 роки й...

Американці створили преміум-каву з конопель, що не втрачає канабідіол при заварюванні

КБР (канабідіол) — це натуральна неп’янка сполука, що міститься...

Вибір редактора
В продовження теми