В’єтнамці створили унікальні соломинки для напоїв, які після використання можна з’їсти

Компанія EQUO, що зосереджена на розробці екологічної заміни повсякденних речей одноразового застосування, створила інноваційні соломинки для напоїв.

Вони не містять пластику, паперу та металу, є гігієнічними, екологічними і компостуються.

Наразі існує значна кількість рішень, які можна використовувати як заміну пластиковим соломинкам, втім, вони теж мають свої недоліки.

«Паперова дуже швидко розчиняється, а процес її виробництва створює значні викиди вуглецю. Багаторазові — металеві, силіконові, скляні чи бамбукові — не підходять для громадського харчування через складнощі їх очищення», — пояснює Марина Тран-Ву, засновниця EQUO.

Натомість, компанія створила п’ять типів одноразових екологічно чистих соломинок: рисову, трав’яну, кокосову, кавову та з цукрової тростини.

Кожна має свої унікальні переваги, кажуть виробники, а період використання залежить від матеріалу.

Рисова може витримати від 30 хв до години, а після використання її можна з’їсти як макарони.

Трав’яна витримує близько двох годин, кокосова — 2-3 години, а з цукрової тростини та кави — до 72 годин, хоча компанія не рекомендує використовувати більше 5-10 годин.

EQUO вже присутня на ринках В’єтнаму, Канади, США та Австралії, а нещодавно здійснила новий міжнародний запуск у Сінгапурі.

У найближчих планах — вивести унікальні соломинки в Японію та Європу.

EQUO також має лінійку посуду з цукрової тростини, кави та дерева, компостовані одноразові та бавовняні пакети.

Нагадаємо, на Луганщині розробили біопосуд з пшениці та кукурудзи.

Джерело: Food Navigator-Asia

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

Шеф-кухар, який допомагає українцям, першим в США смажитиме лабораторну курятину

Міністерство сільського господарства США надало підрозділам Upside Foods і Eat Just Грант інспекції (GOI), що дозволяє компаніям здійснювати комерційне...

«Салат майбутнього», створений за аерокосмічними технологіями, зібрав мільйон інвестицій

Загальні інвестиції в проект оцінюються майже в $13 млн Флагманський продукт стартапу створений з використанням технології сушіння за допомогою ліофілізації...

На Закарпатті збивають морозиво з пива та сидру та варять варення з гострого перцю

“Гуцало Джелато” має широкий асортимент. Це ягідні щербети, пивне морозиво, морозиво з лісовими шишками, гілочками смереки, вершкове з овечого...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Ізраїльський виробник 3D-м’яса виходить на IPO, щоб перейти на промислові обсяги

Вони прагнуть отримати до 25,4 млн доларів і планують...

Головне — зібрати. IKEA шукає стартапи з виробництва рослинного м’яса

Минулого року меблева компанія оголосила про свої наміри в...

Як нейротехнології та штучний інтелект змінюють харчову індустрію та раціон

Штучний інтелект (ШІ) у харчовій індустрії змінює підхід до...

Хліб з поживністю м’яса: пекарі експериментують з інноваційним борошном

Основною метою співпраці є використання високопротеїнового борошна на основі...

Вибір редактора
В продовження теми