Вони не містять пластику, паперу та металу, є гігієнічними, екологічними і компостуються.
Наразі існує значна кількість рішень, які можна використовувати як заміну пластиковим соломинкам, втім, вони теж мають свої недоліки.
«Паперова дуже швидко розчиняється, а процес її виробництва створює значні викиди вуглецю. Багаторазові — металеві, силіконові, скляні чи бамбукові — не підходять для громадського харчування через складнощі їх очищення», — пояснює Марина Тран-Ву, засновниця EQUO.
Натомість, компанія створила п’ять типів одноразових екологічно чистих соломинок: рисову, трав’яну, кокосову, кавову та з цукрової тростини.
Кожна має свої унікальні переваги, кажуть виробники, а період використання залежить від матеріалу.
Рисова може витримати від 30 хв до години, а після використання її можна з’їсти як макарони.
Трав’яна витримує близько двох годин, кокосова — 2-3 години, а з цукрової тростини та кави — до 72 годин, хоча компанія не рекомендує використовувати більше 5-10 годин.
EQUO вже присутня на ринках В’єтнаму, Канади, США та Австралії, а нещодавно здійснила новий міжнародний запуск у Сінгапурі.
У найближчих планах — вивести унікальні соломинки в Японію та Європу.
EQUO також має лінійку посуду з цукрової тростини, кави та дерева, компостовані одноразові та бавовняні пакети.
Нагадаємо, на Луганщині розробили біопосуд з пшениці та кукурудзи.
Джерело: Food Navigator-Asia