Стартап розробив ковбасу і котлети із коноплі та рису для високоефективного харчування

Стартап Planet Based Foods дебютував у США з першим м’ясом рослинного походження, виготовленим із коноплі як основного інгредієнта.

Використовуючи інноваційний процес, який максимізує вміст поживних речовин, стартап створює котлети для гамбургерів, ковбаски та навіть крабли із насіння коноплі з додаванням горохового протеїну та коричневого рису.

Planet Based Foods стверджує, що її продукти забезпечують високоефективне харчування та омега-3-6-9 жирні кислоти без використання сої, глютену або ГМО. 

Наразі компанія пропонує п’ять позицій, доступних для покупки в Інтернеті: оригінальний конопляний бургер, південно-західний конопляний бургер з зеленим чилі, хот-доги для сніданку та італійський і оригінальний крамбл.

Planet Based Foods була заснована в 2019 році Брейліном Девісом, Робертом Девісом і Тедом Кешем, які разом присвятили 6 років дослідженням і розробкам, спрямованим на перетворення конопляного білка у м’ясо рослинного походження.

Багата білком і поживними речовинами конопля також є надзвичайно стійкою культурою, яка пропонує ряд екологічних переваг. 

Коноплі вимагають менше поливу, ніж більшість сільськогосподарських культур, допомагають регенерувати та покращувати ґрунти, можуть вирощуватися без пестицидів і краще пристосовані до змін клімату.

«Planet Based Foods ставить перед собою місію перетворити коноплю на джерело білка та нагодувати наступні покоління», – сказав Брелін Девіс, генеральний директор і співзасновник стартапу.

Нагадаємо, раніше виробник чіпсів з канабісом отримав мільйони інвестицій.

Джерела: Planet Based Foods, Vegeconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльтяни «надрукували» справжню домашню ковбасу та шашлик з баранини

Лінійка має назву «Нове м’ясо» та включає в себе ресторанний бургер, ковбасу по-домашньому, сигару з м’ясного листкового тіста, яловичий...

Індонезійські ферментовані коржі можна смажити як шашлик або котлети

Традиційна індонезійська страва — темпе — це веганське джерело протеїну, що не містить жиру, багатий на мікро- і макроелементи...

Фермерка на Львівщині виготовляє масло, яке можна гріти до 250 градусів

Юлія Малекс, разом із чоловіком, у 2018 році переїхала з Києва на хутір, де вони придбали хату з 45...

Ринковий гігант створив смачний грецький йогурт, який нарощує м’язи

Таким чином компанія кидає виклик гігантам у сегменті грецьких йогуртів, зокрема Chobani, з якою води давно конкурують за ринок.Нова...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Danone анонсував випуск йогурту з відбракованих фруктів

Проект запущений в партнерстві зі стартапом Full Harvest. Це...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля...

Перша у світі кава з адаптогенними грибами підтримує здоров’я мозку

«Coffee With Benefits» – це лінійка адаптогенної кави преміум-класу,...

Сільських жінок навчать створювати харчові стартапи та підтримають фінансово

Програма реалізується в партнерстві з Дніпропетровською обласною ГО «Сільськогосподарська...

Вибір редактора
В продовження теми