В Ефіопії з «фальшивих бананів» роблять хліб, що може нагодувати 100 млн людей

Урожай рослини, схожої на банан, потенційно може стати новим здоровим і стійким інгредієнтом для використання Європою, вважають вчені.

Рослина, яку називають енсет або «фальшивий банан», в Ефіопії є основним продуктом харчування приблизно для 20 млн людей, а це — п’ята частину населення.

Згідно останніх досліджень, цю посухостійку культуру можна вирощувати в більш широких масштабах по всій Африці.

Це, у свою чергу, потенційно може прогодувати понад 100 млн людей та підвищить продовольчу безпеку Ефіопії, Кенії, Уганди та Руанди.

Серцевину і стебло «дерева проти голоду» подрібнюють на тертці і розтирають в кашку

Отриману м’якоть ферментують протягом шести місяців, а потім перетворюють на котчо —дуже ситну їжу, схожу на хліб. Він містить багато кальцію, заліза та цинку.

Вчені вважають, що енсет добре адаптується до наслідків зміни клімату, які за прогнозами серйозно вплинуть на врожайність основних харчових культур.

«Фальшивий банан» не потребує зрошування та внесення сучасних добрив. Має найбільшу урожайність з гектара і, оскільки це багаторічна культура, її можна садити та збирати урожай в будь-який час року.

Енсет ще не виводили за межі Ефіопії, зважаючи, що інші культури цього виду, серед яких кава (Coffea Arabica) та пальчикове просо (Eleusine coracana) вже успішно використовують.

Вчені все частіше вертаються до давніх культур. Нагадаємо, у Сінгапурі роблять закуски із стародавніх зерен.

Джерело: Bakery and Snacks

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Nestlé та Starbucks розлили каву у пляшки, щоб вийти на нові ринки

«Завдяки нашим планам розширення кави RTD, Nestlé продовжуватиме розвивати своє глобальне лідерство у галузі кави та отримуватиме користь від...

Голландський стартап отримав $35 млн на пельмені з лабораторної свинини

Загальна сума фінансування компанії сягнула $95 млн Оголошення з’явилося через місяць після того, як Meatable спільно з Mosa Meat, HollandBIO...

Британці за допомогою точного бродіння розробили молоко наступного покоління для мільйонів

Швидкозростаючий британський бренд альтернативних молочних продуктів Mighty збирає $10 млн інвестицій для міжнародної експансії. Частину коштів Mighty спрямує на інноваційну...

Супермаркети вперше почнуть продавати рибу із 3D-принтера

Це буде цільне філе лосося на основі мікропротеїну, розроблене австралійським стартапом Revo Foods у співпраці зі шведською компанією Mycorena. Лосось...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

«Капучино» з грибів та смажені крумплі — оригінальні розробки закарпатських рестораторів

Ресторан, як і решта виробництва, розташована у селі Нижнє...

Економічний фронт: Organic Ukraine Business Hub готується до виходу на британський ринок

Organic Ukraine Business Hub — експортно-орієнтований парасольковий бренд, що...

Вибір редактора
В продовження теми