В Ефіопії з «фальшивих бананів» роблять хліб, що може нагодувати 100 млн людей

Урожай рослини, схожої на банан, потенційно може стати новим здоровим і стійким інгредієнтом для використання Європою, вважають вчені.

Рослина, яку називають енсет або «фальшивий банан», в Ефіопії є основним продуктом харчування приблизно для 20 млн людей, а це — п’ята частину населення.

Згідно останніх досліджень, цю посухостійку культуру можна вирощувати в більш широких масштабах по всій Африці.

Це, у свою чергу, потенційно може прогодувати понад 100 млн людей та підвищить продовольчу безпеку Ефіопії, Кенії, Уганди та Руанди.

Серцевину і стебло «дерева проти голоду» подрібнюють на тертці і розтирають в кашку

Отриману м’якоть ферментують протягом шести місяців, а потім перетворюють на котчо —дуже ситну їжу, схожу на хліб. Він містить багато кальцію, заліза та цинку.

Вчені вважають, що енсет добре адаптується до наслідків зміни клімату, які за прогнозами серйозно вплинуть на врожайність основних харчових культур.

«Фальшивий банан» не потребує зрошування та внесення сучасних добрив. Має найбільшу урожайність з гектара і, оскільки це багаторічна культура, її можна садити та збирати урожай в будь-який час року.

Енсет ще не виводили за межі Ефіопії, зважаючи, що інші культури цього виду, серед яких кава (Coffea Arabica) та пальчикове просо (Eleusine coracana) вже успішно використовують.

Вчені все частіше вертаються до давніх культур. Нагадаємо, у Сінгапурі роблять закуски із стародавніх зерен.

Джерело: Bakery and Snacks

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Продовольчий гігант з мільярдною капіталізацією вступає у веганську гру

Бренд Nestlé Freshly анонсував меню Purely Plant, яке містить шість нових позицій для тих, хто споживає виключно рослинну їжу.«Ми...

Піонер сегменту рослинної їжі іде на IPO. У планах — новий завод та нові продукти

IPO розпочнеться в найближчі місяці на Франкфуртській фондовій біржі (FWB). За рахунок публічного розміщення компанія планує зібрати до 50...

Гастрономічний рекорд: у «Сільпо» спекли рекордний в Україні круасан

Рекордсмена створювали троє майстрів-пекарів протягом 8 годин. Рецепт і технологію відточували кілька тижнів. Вага гігантського круасана склала 5,6 кг...

Молочний гігант Fonterra запустив виробництво сироватки без корів

Стартап з’явився через три роки після того, як Fonterra та DSM вперше об’єдналися в пошуку способів, щоб “підірвати” молочну...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Лід, полуниця та чилі: світова мережа кав’ярень презентувала незвичний лимонад

Крім звичних інгредієнтів лимонад Starbucks містить добру порцію суміші...

Вчені розробили чай та каву з пробіотиками. Напої вживають після бродіння

Вчені Національного університету Сінгапуру розробили чай та каву з...

На органічній фермі у горах варять волохатий сир часів вікінгів

Сир, створений із коров’ячого, часто знежиреного молока, проходить тривалий...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі,...

Green Salt: із морської спаржі створили сіль, яка запобігає інсультам

Салікорнія або солонець також відома як морська спаржа. Її...

Вибір редактора
В продовження теми