В Ефіопії з «фальшивих бананів» роблять хліб, що може нагодувати 100 млн людей

Урожай рослини, схожої на банан, потенційно може стати новим здоровим і стійким інгредієнтом для використання Європою, вважають вчені.

Рослина, яку називають енсет або «фальшивий банан», в Ефіопії є основним продуктом харчування приблизно для 20 млн людей, а це — п’ята частину населення.

Згідно останніх досліджень, цю посухостійку культуру можна вирощувати в більш широких масштабах по всій Африці.

Це, у свою чергу, потенційно може прогодувати понад 100 млн людей та підвищить продовольчу безпеку Ефіопії, Кенії, Уганди та Руанди.

Серцевину і стебло «дерева проти голоду» подрібнюють на тертці і розтирають в кашку

Отриману м’якоть ферментують протягом шести місяців, а потім перетворюють на котчо —дуже ситну їжу, схожу на хліб. Він містить багато кальцію, заліза та цинку.

Вчені вважають, що енсет добре адаптується до наслідків зміни клімату, які за прогнозами серйозно вплинуть на врожайність основних харчових культур.

«Фальшивий банан» не потребує зрошування та внесення сучасних добрив. Має найбільшу урожайність з гектара і, оскільки це багаторічна культура, її можна садити та збирати урожай в будь-який час року.

Енсет ще не виводили за межі Ефіопії, зважаючи, що інші культури цього виду, серед яких кава (Coffea Arabica) та пальчикове просо (Eleusine coracana) вже успішно використовують.

Вчені все частіше вертаються до давніх культур. Нагадаємо, у Сінгапурі роблять закуски із стародавніх зерен.

Джерело: Bakery and Snacks

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Mars наповнить свої найвідоміші цукерки смаком гірчиці

Гірчичні солодощі будуть доступні протягом обмеженого періоду часу. Їх продаватимуть у США до Національного дня гірчиці, який припадає на...

Солодощі з конфетті, конусна піца та гібридні круасани — в 2022 роцi настане нова ера випічки

Але це має бути щось особливе – споживачі шукають нових смаків, текстур, кольорів та нового досвіду, який би приніс...

М’ясо, вирощене в лабораторії, незабаром заповнить супермаркети США

FDA заявило, що готове схвалити продаж вирощеного в лабораторії м'яса інших виробників. Зараз регулятор "веде переговори з кількома компаніями", включаючи...

З “мікробного” молока печуть торти та брауні — після успіху з морозивом виробник створив готові суміші

Стійка до зберігання суміш виготовляється на основі молочного білка Perfect Day, створеного шляхом точного бродіння.  Протеїн являє собою коров’яче молоко,...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Чайний гриб та віскі — мрія пострадянських бебі-бумерів стала реальністю

«Чайна індустрія стрімко розвивається, і росте швидше ніж кава,...

Грандіозний рік для рослинної риби та стейків: що інноваційного їстимуть споживачі у 2022 році

набагато більше аналогів цільно нарізаного м’яса вийде на ринок...

Азійський тигр. Сингапур розширює ринок альтернативних білків в обмін на фінансування

Зараз Сингапур імпортує понад 90% їжі. Це спонукало до...

Технологічний стартап з доставки їжі залучив півмільярда доларів інвестицій

Як повідомив Мікі Куусі, генеральний директор та співзасновник компанії,...

Українські виробники їжі можуть отримати 11 млн грн на цифрові інновації

Основна мета відкритого конкурсу — розробка та тестування відповідальних...

Вибір редактора
В продовження теми