Місія Cubiq Foods – замінити звичайні насичені жири, такі як кокосова олія.
Додані жири використовуються у культивованих та рослинних аналогах, аби відтворити соковитість м’яса
Не прагнучи дискримінувати жодний сектор, для виробників веганського м’яса Cubiq Foods розробляє жири на основі корисних олій – приміром, оливкової.
Заснований у 2018 році доктором Ракель Ревілла, Андресом Монтефельтро та Жорді Блейде, стартап є дійсно першою компанією, яка створила клітинні жири з високим вмістом омега-3.
Також раніше повідомлялося, що виробники альтернативного м’яса, включаючи Mosa Meat, ведуть переговори з Cubiq щодо можливого постачання їх інгредієнтів.
Користь від «розумних жирів» могли б отримати і такі виробники як Beyond Meat.
Cubiq Foods отримала чималі інвестиції на свої розробки – загалом $18,4 млн
«Екологічні омега-3 та веганські здорові жири надихають нашу команду та партнерів. Ми готові поставити нове покоління поживних, здорових та доступних продуктів у промислових масштабах», – сказав раніше співзасновник компанії Андрес Монрефельтро.
Ймовірним конкурентом барселонського стартапу може бути компанія з виробництва рослинних інгредієнтів Motif FoodWorks. Остання займається створенням рослинного жиру, який має властивості жирів тваринного походження. Очікується, що допоможе покращити смак, текстуру та зовнішній вигляд веганських м’ясних і молочних альтернатив.
Джерела: Cubiq Foods, Green Queen