Стартап із Барселони виростив у лабораторії жири, які роблять альтернативне м’ясо соковитим

Стартап із Барселони Cubiq Foods розробляє «розумні жири». Це – продукти культивованого жиру, багаті омега-3, які варіюються від структурованих інгредієнтів до олій та жирових емульсій.

Місія Cubiq Foods – замінити звичайні насичені жири, такі як кокосова олія.

Додані жири використовуються у культивованих та рослинних аналогах, аби відтворити соковитість м’яса

Не прагнучи дискримінувати жодний сектор, для виробників веганського м’яса Cubiq Foods розробляє жири на основі корисних олій – приміром, оливкової.

Заснований у 2018 році доктором Ракель Ревілла, Андресом Монтефельтро та Жорді Блейде, стартап є дійсно першою компанією, яка створила клітинні жири з високим вмістом омега-3.

Також раніше повідомлялося, що виробники альтернативного м’яса, включаючи Mosa Meat, ведуть переговори з Cubiq щодо можливого постачання їх інгредієнтів. 

Користь від «розумних жирів» могли б отримати і такі виробники як Beyond Meat.

Cubiq Foods отримала чималі інвестиції на свої розробки – загалом $18,4 млн

«Екологічні омега-3 та веганські здорові жири надихають нашу команду та партнерів. Ми готові поставити нове покоління поживних, здорових та доступних продуктів у промислових масштабах», – сказав раніше співзасновник компанії Андрес Монрефельтро.

Ймовірним конкурентом барселонського стартапу може бути компанія з виробництва рослинних інгредієнтів Motif FoodWorks. Остання займається створенням рослинного жиру, який має властивості жирів тваринного походження. Очікується, що допоможе покращити смак, текстуру та зовнішній вигляд веганських м’ясних і молочних альтернатив.

Джерела: Cubiq Foods, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сухий борщ: львівські підприємці розробили інновацію для ЗСУ

Підприємство було створене у березні 2021 року з ініціативи Мостиської міської територіальної громади. Тоді ж “ФрутБанк” розпочав будівництво заводу...

Рослинне молоко за 3 хвилини: домашній пристрій претендує стати новою “мікрохвильовкою”

Пристрій виявився популярнішим, ніж того очікували засновники стартапу Міхаель та Надіна. Вони говорять, що з моменту запуску Milky Plant...

Щось шкварчить. Українці створили цукерки з чилі і без жодних підсолоджувачів

Це далеко не повний асортимент YARO, яка спеціалізується на виробництві здорових солодощів та десертів на основі рослинних інгредієнтів. Своєю аудиторією...

Чи є майбутнє в їжі майбутнього? Про перспективи функціональної та корисної їжі в Україні

Через повномасштабну війну сегмент корисної їжі та напоїв в Україні почав розвиватися швидше — візьмемо, до прикладу, одне з...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Лідер виробництва лабораторного жиру випустить свої перші гібридні сосиски

Ковбаски Mission Chorizo ​​є гібридним продуктом, виготовленим з нерозкритих...

З’явилося перше у світі пиво з листям коки – слабоалкогольне, зі “смаком пригод”

Ідея інноваційного пива виникла у телевізійного шеф-кухаря Джеремі Вермолена,...

Вчені пропонують замінити коров’яче молоко бамбуком: що у ньому особливого

Згідно з недавнім дослідженням Китайського національного дослідницького центру бамбука,...

У Карпатах варять скандинавський сир у гармонії з фазами Місяця

Біодинамічна ферма – це виробництво закритого циклу, розповідає Міра...

Виробник корму для тварин зібрав мільйони, щоб вирощувати м’ясо у лабораторії. Вклалися знаменитості.

У фінансуванні приймала участь група інвесторів, включаючи Марка Кубана,...

Вибір редактора
В продовження теми