Новинки можна буде скуштувати в Panda Express Innovation Kitchen в Пасадені (Каліфорнія) уже в лютому.
Дві нові страви Beyond Meat створила після успішного запуску Orange Chicken у 2021.
Нові позиції з яловичиною Beyond Beef – це мапо тофу та стручкова квасоля з м’ясом.
«Ці страви традиційно готуються зі свинячого або яловичого фаршу, але тепер ми пропонуємо рослинну версію з Beyond Beef», — заявив шеф-кухар Джиммі Ван, виконавчий директор кулінарних інновацій Panda Express.
Мапо тофу — це друга в асортименті страва з соєвого сиру, що являє собою маленькі шматочки тофу, приготованого в сичуанському соусі з крихтами рослинного яловичого фаршу.
Інша новинка являє собою суміш зеленої квасолі з Beyond Beef під часниковим соусом.
Обидві страви готуються з веганських інгредієнтів, але Panda Express підкреслюють, що для їх приготування буде використовуватись стандартне кулінарне обладнання. На основі цього2 ресторан не прийматиме «веганські претензії».
До кулінарних новинок з рослинної яловичини буде представлено ряд гарнірів, серед яких звичайний білий рис, коричневий рис, суміш овочів з салатом, чау-мейн і тофу з баклажанів.
Рецептура двох останніх була змінена у 2021 році і тепер вони не містять інгредієнтів тваринного походження.
Компанія була заснована Ітаном Брауном (англ. Ethan Brown) у Каліфорнії в 2009 році. Стартап отримав венчурне фінансування від GreatPoint Ventures, Kleiner Perkins, Obvious Corporation, Білла Гейтса, Біза Стоуна, Humane Society і харчової корпорації Tyson Foods.
Нагадаємо, що за підрахунками дослідників, до 2030 року 10% м’яса у світі стане штучним.
Джерело: Green Queen