У Нідерландах з картопляного лушпиння з допомогою мікробів роблять олію, що замінить пальмову

Нідерландський біологічний стартап NoPalm Ingredients виготовляє стійке мікробне масло, щоб замінити екологічно шкідливу пальмову олію.

«Новий продукт надзвичайно схожий з пальмовою, соняшниковою та кокосовою оліями», — кажуть виробники.

Стартап уже отримав перші інвестиції у розмірі 1 млн євро за участі Future Food Fund, Green Creators та ICOS Capital.

Для створення мікробної альтернативи як вихідну сировину NoPalm Ingredients використовує побічні потоки, такі як картопляне лушпиння, відбраковані овочі або будь-яку біомасу, що містить цукор, жирні кислоти або спирти.

Біомасу подрібнюють та ферментують специфічними дріжджами

«Наші дріжджі містять велику кількість олії, набагато більше за олійні культури, що робить загальне виробництво ефективнішим та менш енергоємним, ніж для рослинних аналогів», — каже Йероен Хугенхольц, технічний директор і співзасновник стартапу.

Далі отриману мікробну олію відокремлюють від біомаси. Залишки можуть бути повторно включені у цикл виробництва.

Мікробну олію, яку продають компаніям, використовується використовують у якості чистої або фракційної заміни у продуктах харчування, косметиці та мийних засобах.

Крім того, процес виробництва можна налаштувати залежно від потреб замовника, щоб виробляти не тільки рідкі, а й більш тверді олії, зазначили NoPalm Ingredients.

Продовжуючи тему інновацій серед рослинних жирів, нагадаємо, дещо раніше створили веганський замінник столового масла з кокосової олії.

Джерело: Green Queen, NoPalm Ingredients

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тунець, який ніколи не плавав. Американці скоро спробують рибу з пробірки

Компанія BlueNalu Inc. зібрала $60 млн для запуску стартапу з вирощування риби «в пробірці». Протягом 2021 р. вона планує...

Кавові шкірки зупинять старіння — нова розробка вчених

«Ми вирощуємо рослинні клітини та їх частини в біореакторах», — ділиться Хейко Рішер, керівник відділу біотехнології рослин у VTT,...

Скандинави питимуть український іван-чай, ферментований за традиційними рецептами

Цього року компанія прийняла участь у найбільшій скандинавській виставці Nordic Organic Food Fair 2022, яка проходила у Швеції.Ринок Скандинавії...

Велика продуктова мережа продаватиме сіль, якій 300 млн років. Її збирають з підземних потоків в Африці

Сіль Орікс добувають у пустелі Калахарі. Її збирають з підземних потоків, що протікають через древні скельні утворення Двіка, яким...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

В Україні роздадуть 2 млн євро грантів на бізнес з виробництва харчів

За умовами конкурсу, організатори збираються виділити 2 млн євро...

Британці з найпопулярнішої каші українців зробили чай

Гречка є безглютеновим продуктом, який містить низку важливих поживних...

Бренд холодного чаю створив розслабляючий напій з канабісом

Лінійка чаїв з канабісом дебютувала у Канаді наприкінці 2022...

Перший рослинний супермаркет здивував: що найбільше купують вегани

Магазин площею 212 кв. м пропонує понад 2700 продуктів...

Макуха, смородина та агрус — на Дніпропетровщині створюють екологічне вино

Засновник виноробня – Геннадій Кузьмін, який має фермерське господарство,...

Вибір редактора
В продовження теми