У Нідерландах з картопляного лушпиння з допомогою мікробів роблять олію, що замінить пальмову

Нідерландський біологічний стартап NoPalm Ingredients виготовляє стійке мікробне масло, щоб замінити екологічно шкідливу пальмову олію.

«Новий продукт надзвичайно схожий з пальмовою, соняшниковою та кокосовою оліями», — кажуть виробники.

Стартап уже отримав перші інвестиції у розмірі 1 млн євро за участі Future Food Fund, Green Creators та ICOS Capital.

Для створення мікробної альтернативи як вихідну сировину NoPalm Ingredients використовує побічні потоки, такі як картопляне лушпиння, відбраковані овочі або будь-яку біомасу, що містить цукор, жирні кислоти або спирти.

Біомасу подрібнюють та ферментують специфічними дріжджами

«Наші дріжджі містять велику кількість олії, набагато більше за олійні культури, що робить загальне виробництво ефективнішим та менш енергоємним, ніж для рослинних аналогів», — каже Йероен Хугенхольц, технічний директор і співзасновник стартапу.

Далі отриману мікробну олію відокремлюють від біомаси. Залишки можуть бути повторно включені у цикл виробництва.

Мікробну олію, яку продають компаніям, використовується використовують у якості чистої або фракційної заміни у продуктах харчування, косметиці та мийних засобах.

Крім того, процес виробництва можна налаштувати залежно від потреб замовника, щоб виробляти не тільки рідкі, а й більш тверді олії, зазначили NoPalm Ingredients.

Продовжуючи тему інновацій серед рослинних жирів, нагадаємо, дещо раніше створили веганський замінник столового масла з кокосової олії.

Джерело: Green Queen, NoPalm Ingredients

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник пребіотиків із цикорію інвестує 30 млн євро в розширення, щоб наздогнати попит

BENEO оголосив про багатомільйонну інвестиційну програму для розширення заводів з виробництва пребіотичних волокон кореня цикорію в Премуко (Чилі) та...

Розробники створили інноваційні продукти зі складових, які використовувалися в аюрведі

Веганські суміші Toodaloo не містять ГМО, глютену, молочних продуктів, рафінованого цукру та пальмової олії.«Я хотіла, щоб кожен смак відповідав...

Виробник кефіру створив напої з грибів, що зменшують тривожність та піднімають настрій

Адаптогенні напої є останнім доповненням до портфоліо ферментованих напоїв Lifeway з вівсом. У їх складі – десять живих і...

Nestlé починає продажі в Україні продуктів з рослинного м’яса

Лінійка продуктів Garden Gourmet представлена ​​в Україні рослинними котлетами для бургера Sensational Burger, рослинними сосисками Sensational Sausage, рослинними фрикадельками...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Шкіра з ананасів — нова сировина для Nike, H&M та Hugo Boss від найбільшого виробника фруктів

В рамках нового партнерства Dole збиратиме залишки листя рослин...

Виробник першого рослинного м’яса на грилі запропонував веганам реалістичні реберця

Кожен шматок нової версії рослинної яловичини є більш пласким...

Вибір редактора
В продовження теми